Başbakan’a teşekkür edip eylemi bitirdiler

Türkiye Gençlik Konfederasyonu, eylemlerine yurt çapında son verdi. Açıklamada, "Taksim Gezi Parkına dikilen bu yeni ağaçlar, Sayın Başbakanımız’a olan güvenimizle birlikte serpilecek ve ülkemizi umudun yeşerdiği, aydınlık bir geleceğe taşıyacaktır" denildi.

Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Feridun Cevahiroğlu, yapmış olduğu açıklamada, “Türkiye Gençlik Konfederasyonu olarak Taksim Gezi Eylemlerine başta İstanbul olmak üzere, Ankara, İzmir, Akdeniz ve yurt çapında destek verdik. Eylemlere vermiş olduğumuz desteğin, kamu düzeni içinde, demokratik hak kullanımı çerçevesinde gençlerimizce sürdürülmesine azami ölçüde dikkat ettik. Yurt çapında yapılan tüm eylemler, bizim için çok önemli ve son derece demokratik eylemlerdir.

 Eylemlerimiz, hükümetimizin ve iktidarı elinde bulunduranların, Taksim Gezi Parkıyla ilgili almış oldukları yanlış kararı yeniden gözden geçirmeleri için yapılmış demokratik çağrılardır. Yapılan tüm bu eylemler, gençliğimizin Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, hükümet üyelerine ve yerel yönetimlere demokratik bir mesajıdır. Çağrılarımız seçimle ve meşru yollarla iktidara gelmiş hükümetimize karşı değil, icranın almış olduğu bir dizi yanlış kararlara yöneliktir.

SAYIN BAŞBAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Türkiye Gençlik Konfederasyonu tüm ülkede eylemlerini gerçekleştirmiş ve ülkemizi yönetenlere mesajını iletmiştir. Bunlardan daha da önemlisi, gelişmiş tüm demokrasilerde olması gerektiği gibi, başta Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, gençliğin demokratik taleplerini duymuş ve biz gençlerin duyarlılığına olumlu anlamda cevap vermiştir. Biz bu taleplerimize olumlu cevap verildiğini Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Taksim Gezi Parkı’na 100 yeni ağaç dikilmesi emrini vermesiyle anlıyoruz.

Taksim Gezi Parkına dikilen bu yeni ağaçlar, umuyorum ki biz gençlerin demokrasiye ve Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a olan güvenimizle birlikte serpilecek ve ülkemizi umudun yeşerdiği, aydınlık bir geleceğe taşıyacaktır. Bizler hükümetimizce atılan bu olumlu adımları önemsiyor ve başta Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül olmak üzere, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Umut ediyorum ki ülkemiz bu süreçten daha da güçlenerek çıkacaktır. Yarınımız sokaklarda kavganın değil, barışın, bağışlamanın ve kucaklaşmanın günü olmalıdır. O nedenle Türkiye Gençlik Konfederasyonunun yurt çapındaki tüm eylemlerine son verdiğini ilan ediyorum. Tarih tekerrürden ibarettir diyenler yanılacaktır. Çünkü onlar bilmelidir ki Türk Gençliği emperyal güçlere alet olmayacaktır. Eylemlerin son zamanlarında Taksim Meydanı’nda karargah kuran emperyal güçlerin gizli ellerine sesleniyorum. Mesailerinizi ve zamanınızı boşuna harcamayınız. Türk Gençliği devletine, milletine ve bayrağına tüm ruhuyla sonuna kadar bağlıdır ve bağlı kalmaya devam edecektir” dedi.