Dünya Kupası hakkında herşey

  Resmi açılış töreni, Kayseri Kadir Has Stadyumu’nda oynanacak ve Küba-Kore Cumhuriyeti ile Portekiz-Nijerya maçları ile gerçekleşecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile FIFA Başkanı Sepp Blatter de turnuvanın açılış töreni ile Kayseri’deki ilk gün maçlarını takip edecek.

  Anadolu’nun karakterini yansıtan kervansaray, dokuma halı ve kamp ateşi unsurlarının yer alacağı açılış töreni Küba-Kore Cumhuriyeti maçının ardından saat 20.02’de başlayacak 14 dakika sürecek. Stadyuma kurulacak büyük kervansaray kapısının açılmasıyla başlayacak seremonide turnuva için özel beste yapan Gece grubunun sergileyeceği performansın yanı sıra özel dans gösterileri de yapılacak.

  600’ü aşkın performans sanatçısı ile 175 kişilik halk oyunları dans grubunun yer alacağı açılış seremonisinde, turnuvanın resmi şarkısı ‘Yıldızlar Buradan Yükseliyor’un seslendirilmesinin ardından özel bir dans grubu sahanın ortasına gelerek çeşitli figürlerin yer aldığı ’Halı Dansı’nı gerçekleştirecek. Ardından da ’Ateş Dansı’ performansı ile açılış töreni sonlanacak. Finalist 24 takımın ana dilinde ‘Hoşgeldiniz’ yazan halılar da ülke bayrakları ile birlikte gösteri boyunca sahanın kenarlarında yer alacak.