Rafet El Roman hayranlarıyla buluştu

  Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen ve yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı 4. Uluslararası Folklor Festivali’nin ilk gününde, Türk pop müziğinin sevilen sesi Rafet El Roman, Gazianteplilerle bir araya geldi. Şahinbey Parkı’nda düzenlenen festivalde Kosta Rika, Romanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Tayland, Hindistan, Gürcistan, Acara Özerk Cumhuriyeti, Küba ve Şahinbey Belediyesi halkoyunları ekipleri sahneye çıkarak, kendi yörelerine ait dans gösterilerini sergiledi.

  Folklor ekiplerinin sergilediği yörelerine ait dans gösterileri, vatandaşlar tarafından tam not aldı. Halk oyunları gösterilerinin ardından havai fişek gösterisi yapıldı. Yapılan havai fişek gösterisi görsel bir şölene dönüşürken, vatandaşlar ellerinde cep telefonları ile gösteriyi anbean kaydetti. Dans gösterileri ve havai fişek gösterisinin ardından sahneye çıkan Rafet El Roman da, birbirinden güzel şarkılarını seslendirdi. Rafet El Roman, sahne ışıklarını söndürtüp, hayranlarının kendisine ellerindeki çakmak ve cep telefonu ışıklarıyla eşlik etmesini istedi. ‘

  Sorma Neden’ şarkısıyla kendisini izlemeye gelenlere duygusal anlar yaşatan Rafet El Roman, “Sevmek ve sevilmek dünyanın en güzel tadı, birlik ve beraberlik içerisinde huzur içerisinde yaşayalım. Dünyada sevgiden başka bir şey kalmadı” dedi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, festivalin ilk gününde Rafet El Roman’ı Gaziantep’te ağırlamaktan ve onla birlikte olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “Bu tür festivaller birlik, beraberlik ve barış adına çok önemlidir. Bu yıl 4’üncüsünü düzenlediğimiz festivalimizde 9 ülkeden gelen ekiplerimiz dört gün boyunca birbirinden güzel yöresel halk danslarını sergileyecek. Etkinliğimize vatandaşlarımızın yoğun ilgi göstermesi bizleri oldukça mutlu etmektedir. Şahinbey Parkı’nda bu etkinliği yaptığımız bu meydanımız, Gaziantepimizin en büyük meydanıdır.

  Şu anda yapımı devam eden ve 1 milyon 700 bin metrekare büyüklüğüyle Türkiye’nin de en büyük parkı olma unvanını taşıyan Yeşilvadi Parkımız, bu yıl içerisinde tamamlanacaktır. Parkımız içinde 8 bin kişilik amfi tiyatro bulunmaktadır. Umut ediyorum gelecek yıl bu etkinliklerimizi orada yaparız” diye konuştu. Başkan Tahmazoğlu daha sonra Rafet El Roman’a, günün anısına bir buket çiçek takdim etti.