Gezi Parkı olaylarının sorumluluğu kabul edilmeye başlandı

  Gezi Parkı Müdahalesine Karşı Hukuki İzleme Grubu, yaşanan olaylarına ilişkin sorumluluğun kabul edilmeye başlandığını belirtti.

  Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) , İstanbul Tabip Odası (İTO), Adli Tıp Uzmanları Derneği’nin (AUTD) desteğiyle kurulan "Gezi Parkı Müdahalesine Karşı Hukuki İzleme Grubu" DİSK Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Grup, polisin Gezi Parkı müdahaleleri sırasında kullanmış olduğu biber gazı kapsüllerini açıklama yapacakları masaların üzerine yerleştirdi. Hukuki İzleme Gurubu adına basın açıklaması yapan Prof. Dr. İbrahim Kabaoğlu, Türkiye çapında meydana gelen olaylarda, 5 kişinin hayatını kaybettiğini, birçok kişinin ise yaralandığını ifade etti.

  Polisin biber gazı kullanımı eleştiren Kabaoğlu, "Bu gazların kullanım şekli ve miktarı ile ilgili hiçbir sınırlayıcı düzenleme veya denetim yapılmamaktadır” dedi. Gezi Parkı ile ilgili yayınlanana haberleri hatırlatan Prof. Dr. İbrahim Kabaoğlu, şunları söyledi: “Buraya gelirken son haberlere göre zabıta görevlilerinin görevinden alındığını, 1 polisin görevinde açığa alındığını öğrenmiş bulunuyoruz. Bu şunu ifade ediyor: Sorumluluk kabul edilmeye başlandı ama sadece birkaç kolluk görevlisinin sorumluluğu değil aynı zamanda siyasal bir sorumluluktur. Bu sorumluluk zincirini genişletip hukuki mekanizmaya dönüştürebildiğimizde aslında Türkiye’de bozulan kamu düzeni ve barışı sağlamanın eşiğine yönelik adım atma bir fırsatımız olabilir. Çünkü son 3 haftadır hukuk unutulduğu gibi siyasal terimlerde de önemli tahrifatlar yapıldı. Ve sürekli şiddet öne çıkarıldı. Biz inanıyoruz ki girişim bu hukuki izleme grubu Türkiye’de barışın ve demokrasinin sağlanmasına önemli bir katkı sunabilir.”