'Müftünün eşiyim' şakaymış

Sosyal medyadaki videoda kendisini müftü eşi olarak tanıtıp, Başbakan Erdoğan’ı istifaya çağıran Gül Taşlı Cenal, kendisinin sosyal medya mağduru olduğunu açıkladı.

Balıkesir Burhaniye’de polise ifade verdikten sonra konuşan ve CHP’den istifa etmek zorunda kalan Cenal, şunları söyledi:

"İnsanların yaptıkları şeyin arkasında durmasını isterim ve yaptığımın da arkasında dururum. Ancak bu yaşadığım olay arkasında durabileceğim bir olay değil. Benim istemim dışında gelişen bir olaydır. Arkasında duracağım bir olay değildir. 16 Haziran akşamı ailemi ziyaret için İstanbul’a gitmiştim. Kuzenlerim beni ziyarete geldiler. Annem benim çok komik bir kadındır. O akşam videolarını seyrettik internette. Kendisi komik bir eleştiride bulundu. Annemin eleştirilerini çocuklar videoya çektiler. Akabinde annemin başörtüsünü bana takıp annemin taklidini yapmamı istediler.

Ben de annemin şivesiyle ama annemin söylediklerini abartarak tamamen gerçek dışı bir konuşmayla, komiklik olsun diye bir görüntü çektirdim. Çocukları mutlu etmek amacıyla yapılmış bir şeydi. Bu görüntü daha sonra benim akıllı telefonumda açık olan facebook hesabımdan çocuklarımız tarafından internete yüklenmiş". "

GÖRÜNTÜLERİN PAYLAŞILDIĞINI GÖRÜNCE DEHŞETE DÜŞTÜM"

Görüntünün sosyal medyada paylaşıldığını anladıktan sonra sildiğini belirten Cenal, "Ben başta fark etmedim. Ardından 2 saat sonra internete girdiğimde benim hesabımdan yayınlanan bu videonun bin 700 kişi tarafından paylaşıldığını dehşetle gördüm. Hemen sildim. Çocuklara çok kızdım. Hemen hesabımdan açıklama yaparak "bunun gerçekle uzaktan yakından bir alakası yoktur" dedim. Tamamen gerçek dışıdır. Lütfen buna itibar etmeyin" dedim. Videoyu da sildiğimde bunun bin 700 kişiden de silindiğini ve sorunun çözüldüğünü ve kapandığını düşündüm. Ancak ardından bana telefon ve mesajlar gelmeye başladı. Çok şaşırdım. "Seni izliyoruz, güldük, şöyle böyle" diye. Çok şaşırdım hemen yine internete girdim. Arkadaşlarım bana hangi sitelerde yayınlandığına dair link attılar. Ben o sitelere bildirdim. Mesaj kutumda da mevcuttur. Bunun doğru olmadığını ve gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmadığını benim üniversite mezunu başım açık birisi olduğunu, evde çocuklar tarafından yapılan şey olduğunu anlatarak silinmesi gerektiğini söyledim. Silenler oldu. Geri dönüp çok yayıldı diyenler oldu" şeklinde konuştu.

"CHP’DEN İSTİFA ETTİM"

Kendisinin de gazeteci olduğunu ancak konunun sosyal medyada böyle vahim sonuçlar doğuracağını düşünmediğini savunan Cenal, "Şu anda dehşet içindeyim. Ancak olay öyle bir noktaya geldi ki ben provokatör oldum. Biraz önce CHP’den istifa ettim. Zaten pasif bir üyesiydim. Hiçbir çalışmasında yoktum. Konuşmam yayınlandı, bir kongrede herkes gibi söz alıp konuştum. Onun dışında bir konuşmam olmamıştır. Hiçbir olayında da yer almadım. El kaldırıp söz almamla olmuştur. Samimi bir şekilde söylüyorum. CHP’den görüştüğüm kimse de yoktur. Çok samimi söylüyorum, bu evde yapılmış bir şakadır. Çocuklar tarafından facebooka konulmuştur. Akabinde bunlar gelişmiştir. Benim adıma çok üzücü sonuçlar doğurmuştur. Bazı grupların siyaseten işine gelmiş gibi görünebilir. Ancak benim iradem ve istediğim dışında gelişmiştir. Bunun altını özelikle çizmek istiyorum. Çok sıkıntı yaşıyorum. Ben ciddi bir manada sosyal medya mağduruyum. Eğer ben yayınlamış olsaydım, arkasında dururdum. Orada tamamen espri var “şeklinde konuştu.