Afyonkarahisar'a destansı yatırımlar

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da son 10 yılda 4 milyar 508 milyon TL olduğunu kaydederek, “Afyonkarahisar’da Bakanlıklar destansı yatırımlara imza attılar. Sadece bizim Bakanlığımız son 10 yılda 800 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdi” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere bugün Afyonkarahisar’a geldi. İlk olarak Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada tören mangası tarafından karşılandı. Bakan Eroğlu, valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Balkanlıoğlu’ndan kentte Özel İdare başta olmak üzere diğer kamu kurumları tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Daha sonra valilik toplantı salonunda bir basın toplantısı düzenleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, burada Afyonkarahisar’da başta kendi Bakanlığı olmak üzere, diğer Bakanlıklar ve bağlı kurumlar aracılığı ile son 10 yılda yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Afyonkarahisar’a Orman ve Su İşleri Bakanlığı aracılığı ile son 10 yılda 800 milyon TL’lik bir yatırım yapıldığını aktaran Bakan Eroğlu, kentte diğer Bakanlıklar ve kurumlar aracılığı ile son 10 yılda yapılan toplam yatırım miktarının ise 4 milyar 508 milyon TL olduğunu kaydetti.

DESTANSI YATIRIMLARA İMZA ATILDI

Yapılan yatırımlar içerisinde en büyük yatırımın ise 1 milyar 960 milyon TL ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yaptığını aktaran Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

“Afyonkarahisar’da son 10 yıl içerisinde eğitimden, sağlığa, çevreden, tarıma ve alt yapıya varana kadar her alanda büyük bir yatırım seferberliği gerçekleştirildi. Afyonkarahisar’da ilk defa modern sulama sistemine geçilmesi için büyük bir çalışma yapıldı. Yaklaşık 130 bin dekarlık alanda modern sulama sistemi çalışması yapıldı. Az su ile daha fazla alan sulanmaya başlandı.

Bunun yanında Afyonkarahisar’daki çiftçilerimize 689 milyon TL’lik zirai destekte bulunduk. Afyonkarahisar ve ilçelerinde muazzam bir içme suyu temini çalışması yapıldı. Bölgede var olan arsenik problemini ortadan kaldırmak için çalışma başlattık ve Afyonkarahisar’ın 15 ilçe ve beldesinde arsenik arıtma tesisi yaptık. 103 dere ıslah projesini gerçekleştirdik. Geçmiş hükümetler döneminde bir gölet yapılamazken, biz 70 tane yaptık. Orman İşletme Müdürlüğü yaptığı çalışmalar ile orman varlığını kentte yüzde 14’ten yüzde 22’ye çıkardı ve 667 milyona yakın fidan dikimi gerçekleştirildi.”

Bakan Eroğlu, toplantıda ayrıca sadece kendi Bakanlıklarının değil başta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı olmak üzere diğer Bakanlıklarında destansı yatırımlara imza atıklarını kaydetti.