Kocaoğlu'ndan otel süprizi

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK), 42. toplantısını tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirdi. Toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’de inşaatına başladığı yeni fuar alanı ve Bayraklı kentsel dönüşüm projelerini anlatan birer sunum da gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gaziemir’deki fuar alanında yapılması planlanan kongre merkezi ve otelin kar paylaşımlı yapılıp yapılamayacağı noktasında çalışma yürüttüklerini söyledi.

Başkan Kocaoğlu, ”Bu kadar büyük bir fuar alanında, senede hemen hemen her gün fuar yapılacak noktaya geldiğimizde, oteli ve kongre merkezini belli bir oranda hasılat paylaşımlı olarak verebiliriz diye düşündük. Bunun çalışmalarını yapacağız. Bunu biz de yapabiliriz ama İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin otel işletmesi doğru bir şey değil. Profesyonel bir kadroyla yönetilmesi gerekiyor. Ama bu yapı içinde ortak olmamızın, dizginleri elden bırakmadan sağlıklı yönetilmesini sağlamak açısından gerekli olduğuna inanıyorum. Yüzde 50- yüzde 50 şeklinde özel sektörle yapmak istiyoruz” dedi.

SÖKÜLEN ZEYTİN AĞAÇLARI KADİFEKALE'YE DİKİLDİ

Gaziemir’deki fuar alanı çalışmalarında “ağaç” söküldüğü iddialarına da yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Elmayla armut bu memlekette kıyaslanmaya devam ettiği müddetçe, bu eleştiriler olacak. Biz ağaç katliamı yapmıyoruz. Bizim buradan söktüğümüz bir miktar zeytin ağacı şu anda Kadifekale’de dikilmiş durumda” dedi.

Başkan Kocaoğlu, “Yani bu büyükşehir belediyesinde ne var bilmiyorum ama, her gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bir kara çalmak için elinden geleni yapıyor. Bunların hepsi laf-ı güzaf. Bizim ağaca nasıl baktığımız belli, kente nasıl baktığımız belli” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir de Üçkuyular’da ağaç kestiğimiz söylendi. Şimdi de onu ürettiler. Orada yıllar önce planlaması yapılmış, bizim hiç müdahale etmediğimiz, bir holdinge ait arazi var, Üçkuyular’da pazaryeri ve otobüs terminali olarak kullandığımız yerde, ‘orada da ağaç var’ dediler. Bunu, iki dönem milletvekilliği yapmış, bu memlekette profesörlük yapmış bir arkadaş söyledi. Sonra da ‘ben yanlış yeri anladım’ dedi. ‘Orada ağaç falan yoktu’ dedi.”

MONORAYLI ULAŞIM

Yeni fuar alanının ulaşım anlamında avantajlı bir konumda olduğunu söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Çevreyolu ile ulaşım ve ESBAŞ İstasyonu’ndan raylı sistemle fuara bağlantı yapmayı düşünüyoruz” dedi. ESBAŞ’tan geçecek raylı sistemin orayı da rahatlatacağını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Dünyada hiçbir kent belediyesi orada 400 milyon liralık bir projeyi, tek başına dünyada gerçekleştirmiş değil. Tabii ki sıkıntılarımız olacak. Aliağa- Menderes biteli yıllar oldu biz hala köprü - altgeçit yapıyoruz. Yani iyileştirmeye devam ediyoruz. Bu işler de maalesef böyle. Arkadaşlarımız fuar alanı için monoray sistemi üzerinde çalışıyor. Esbaş istasyonu çok yakın, Üçkuyular çok yakın, otobüslerle de ulaşım sağlayacağız” diye konuştu.