Elif öğretmeni dolandıran şüpheli yakalandı

   Dolandırıcıların çöpe attırdığı parasına tekrar kavuşan Karaçay, "Hiç umudum yoktu, çok mutlu oldum" dedi, Seyhan İlçesi 24 Kasım İlköğretim Okulu'nda İngilizce öğretmeni olan Elif Karaçay'ı telefonla arayan ve kendisini komiser olarak tanıtan dolandırıcının "Çete ve bankadaki görevliler tarafından paranız çekilip yerine sahteleri konulacak. Bankaya gidip paranızı çekin ve sonra bize teslim edin" uyarısı üzerine bankada bulunan 27 bin lirasını çekti.

   Dolandırıcının 3 saat boyunca verdiği talimatlar sonucu genç öğretmen parayı Atatürk Caddesi'nde bir çöpün yanına bıraktı. 10 dakika sonra tekrar gittiğinde paranın yerinde olmadığını fark edince dolandırıldığını anlayan Karaçay'ın şikayeti üzerine polis bölgede geniş çaplı bir araştırma yaptı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleriyle birlikte güven timleri dolandırıcının gidebileceği güzergahlarda arama yaparken, diğer yandan işyerlerinin güvenlik kameralarını tek tek inceledi. Adı açıklanmayan bir görgü tanığı, öğretmenin bıraktığı parayı alan kişinin bindiği taksinin plakasını verdi. Polis, bulduğu taksi şoförünün gösterdiği eve baskın yaptı. Evdeki 18 yaşındaki S.B.'yi gözaltına alan polisin yaptığı aramada öğretmene ait olan 27 bin lira ile altın bilezikler, cep telefonları bulundu. Emniyete götürülen dolandırıcı görgü tanığı tarafından da teşhis edildi.

HALA İNANAMIYORUM

  Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne çağrılan 9 yıllık öğretmen Elif Karaçay, dolandırıcılara kaptırdığı paranın bulunmasına sevindi. Parasına tekrar kavuşan Karaçay, "Parayı dolandırıcılara nasıl kaptırdığıma inanamıyorum. Sanki o an basiretim bağlandı. Maaşımdan biriktirdiğim paraydı. Helal paraydı. Yazlık almak için biriktirmiştim. Vatandaşlar kendilerini arayıp polis olarak tanıtan kişilere kanmasın. Paramı 24 saat dolmadan bulup teslim eden polislere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Dolandırıcılığı gerçekleştiren S.B.'nin ise sorgusu sürüyor.