Bakan Yıldız 'Duran Adam' eylemlerini eleştirdi

  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'Duran adam' eylemlerini eleştirerek, "Bundan 11 yıl önce de biliyorsunuz banka önlerinde, hastane kapılarında duran adamlar vardı . O zaman niye tepki gösterilmedi?" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Milli İradeye Saygı' mitinglerinden üçünsüne katılmak üzere Kayseri'ye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gezi Parkı protestolarıyla ilgili görüşü açıkladı. Bakan Yıldız, 'Duran adam' eylemiyle ilgili şunları söyledi:

  "Biliyorsunuz, Taksim Gezi Parkı olaylarından sonra, bugünlerde duran insanlar var. Duran insanlara şunu hatırlatmak isterim; 11 yıl önce banka önlerinde maaş kuyruğunda duran insanlar, hastanede kapılarında duran insanlar vardı. Neden ozaman tepki göstermedik? Türkiye'nin ilerlemesi için hiçbir endişe ve korkuya kapılmaksızın yolumuza devam edeceğiz. Omuzlarımızdaki sorumluluk bize bunu söylüyor. Duran insanlara gelince trafiği aksatmadıkları sürece kaldırımlarda durabilirler.

  Bizim yapacağımız çok işimiz var." Bakan Taner Yıldız, Rusya'dan yeni döndüğünü hatırlatarak, "Rusya gezisi çok yararlı geçti. Biliyorsunuz artık enerji uluslarası ilişkilerin ayrılmaz parçadır. Bunu görüyoruz. 20 saatlik bir Rusya toplantısında oradaki panellerde konuştuk. Yaptığımız ikili görümeler çok daha önemliydi. Türkiye’ye çok fazla ilgi ve alaka oldu. Siyasi istikrarı sürdürebildiğimiz için uluslarası şirketler yatırım yapmak için bizden randevu istedi. 1.5 milyar dolarlık yatırım amaçlayan Avrupalı şirketler oldu. Orada, Rus meslektaşlarımızla ve yetkililerle elbette Suriye’yi de konuştuk. Her ülke, her konuda aynı şeyi düsünemez. Farklı gerekçelerinden dolayı tercihleri farklı olabilir" diye konuştu.