Tecavüz davasında flaş gelişme

Bingöl’de 16 yaşındaki E.A. adlı kız çocuğuna cinsel istismar ve tecavüzde bulundukları iddiasıyla tutuklu yargılanan 4 uzman çavuşun, nöbetçi asliye hukuk mahkemesi tarafından serbest bırakılması üzerine, E.A.’nın avukatı şüphelilerin tekrar tutuklanması için Cumhuriyet Başsavcılığına tutuklama talebinde bulundu.

Bingöl’de E.A. soruşturmasıyla ilgili kamuoyunda oluşan tepkilerden sonra bugün basın açıklaması yapan E.A.’nın avukatı Canan Çakabay, şüphelilerin tekrar tutuklanması ve dosyadaki gizlilik kararının kaldırılmasına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunduğunu söyledi. Olaydan sonra kamuoyunda bilgi kirliliğine mahal vermemek için basın açıklaması düzenlediğini belirten Çakabay, ”11 Mayıs 2013 tarihinde mağdurenin ailesi kızlarının bir uzman çavuşun evinde olduğuna dair kolluk kuvvetlerine şikayette bulundu.

Kolluk kuvvetleri tarafından ailenin ve mağdurenin ifadesi alındıktan sonra olayda ismi geçen 8 şüpheli savcılık makamınca gözaltına alındı. Bunlardan 4’ü savcılık makamınca tutuklamaya sevk edildi. Türk Ceza Mahkemesi tutuklama kararı verdi fakat daha sonraki tarihlerde şüpheliler tarafından Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne itiraz etmesi sonucu şüpheliler tahliye edildi” dedi.

“KORUMA TALEBİNDE BULUNMADIK”

Mağdurenin şu an itibarıyla ailesinin yanında bulunduğunu ve ailenin kızlarına destek verdiğini belirten Çakabay, ”Koruma talebiyle ilgili bir başvuruda bulunmadık. Biz mağdurenin psikolojik tedavi görmesi için koruma talebinde bulunduk. Mağdure şu an ailesiyle birlikte kalıyor. Ailenin çok ciddi bir desteği söz konusu” şeklinde konuştu. Aile ve Sosyal Politikalar tarafından görevlendirilen hukuk müşavirleri ve uzmanların mağdurenin ailesiyle görüştüğünü ve gerekli işlemlerin hızlandırıldığını belirten Çakabay, uzman çavuşların yeterli delillerin toplanmadığı ve şüphelilerin kamu görevlisi olduğundan dolayı kaçma ihtimallerinin bulunmadığı için serbest bırakıldığını söyledi.