Altınordu Timur'u aldı

Dış transferde hızlanan kırmızı-lacivertliler, 4. imzayı Kaiserslautern'in 21 yaşındaki ön liberosuna attırdı. Kocaelispor’dan Doğan Karakuş, Oyak Renault’tan Erce Kardeşler ve Mert Hakan Yandaş’ı renklerine bağlayan Altınordu, 4. imzayı Kaiserslautern’in 21 yaşındaki ön liberosu Timur Temeltaş’a attırdı.

Almanya'nın Köln kentinde doğan ve 2000 yılında Bayer Leverkusen alt yapısında futbola başlayan Timur Temeltaş, 2007’ye kadar U-8'den U-15’e kadar her kademede forma giydi. 2008'de Aachen'e geçip 4 yıl aralıksız oynayan genç futbolcu, burada A2’ye yükseldi.

Son iki sezonda Bayer Leverkusen ve Kaiserslautern’da görev yapan ön libero, Altınordu ile üç yıllık sözleşme imzaladı. Altınordu'da başarılı olacağına inandığını söyleyen Timur Temeltaş, “Kendimi geliştirip Altınordu ile birlikte üst liglere çıkacağım” dedi.

Timur’un uzun süredir takip ettikleri önemli bir oyuncu olduğunun altını çizen Futbol Direktörü Murat Dizdar ise, “Timur ve ailesi ile Almanya’da tanışarak kendilerine İzmir’e davet ettik. Bu süreçte Timur’a çok farklı kulüpler de talipti; ancak  Kuşadası’nda misafirimiz oldular ve yapılanmamızı incelediler. Birbirimize inandık, hedeflerimiz örtüştü, sonuçta da 3 yıllık sözleşme imzaladık” dedi.