CHP’lilerden suç duyurusu

   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadıköy İlçe Başkanlığı, Yeni Akit gazetesinde Gezi Parkı olaylarına ilişkin kendileri aleyhinde yalan haber yapıldığı gerekçesi ile savcılığa suç duyurusunda bulundu.

4 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

  Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na avukatlarıyla beraber gelerek suç duyurusunda bulunan CHP’liler, ‘Yalan haber ve basın yayın yolu ile iftira’ yapıldığı gerekçesiyle Basın Savcılığı'na iki sayfalık dilekçe sundu.

  Dilekçede, 18 Haziran tarihli gazetede CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı tarafından vatandaşların telefonlarına SMS yoluyla ‘Gezi Parkına gitmeleri yönünde’ mesaj atıldığı şeklinde haber yapıldığı, bu haberden iki gün sonra da ‘CHP Panikte’ başlıklı bir başka haber daha yapıldığı kaydedildi. CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı’nın Gezi Parkı olaylarına ilişkin vatandaşlara mesaj atılmadığının belirtildiği dilekçede yayınlanan haberlerin uydurma ve gerçek dışı olduğu ifade edildi. Gazetenin Yazı İşleri Müdürü hakkında, TCK’nın 267. Maddesi gereğince 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılması talep edildi.

“GEZİ OLAYLARIYLA İLGİLİ MESAJ ATILMAMIŞTIR"

  Suç duyurusu dilekçesini savcılığa sunan CHP’liler, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Suçlamaya konu gazetenin CHP Kadıköy İlçe Başkanlığını hedef gösterdiğini iddia eden İlçe Başkanı Necati Ekşi, “İlçemiz tarafından hiçbir şekilde mesaj atılmamıştır" dedi.