Başkan Durak: Adaylık süreci henüz başlamadı

   Farklı bölgelerde gerçekleştirilen 4 bölge toplantısında, partilileriyle bir araya gelen Durak, Karşıyaka’nın sosyal demokrat belediyeciliğin ışığında 9 yıldır büyük bir dönüşüm yaşadığını vurgularken, önümüzdeki yerel seçimler öncesindeki aday adaylığı sürecine de dikkat çekti.

   Durak, “Adaylık süreci henüz başlamamıştır. Aday adaylığını düşünen arkadaşların, bu düşüncelerini kamuoyuyla paylaşmasını doğru bulmuyorum. Bu, sadece ve sadece partiye zarar vermektedir. Ve ben de, bu süreçte bir değerlendirmede bulunmayı doğru bulmuyorum” dedi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Bülent Ecevit Kültür Merkezi, Nikah Sarayı, Ziya Gökalp Kültür Merkezi ve son olarak da Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde düzenlediği bölge toplantılarında, görevdeki 9 yılını anlattı. “Türkiye’nin yerel yönetim anlayışında, köklü bir değişime ihtiyaç vardır.

  Bu değişimin, kökü de, sosyal demokrat belediyecilik anlayışındadır” diyen Durak, “Karşıyaka, sosyal demokrasinin ışığında geçen 9 yılda, belki, bazılarınızın bile farkına varamadığı bir hızla, büyük bir değişim yaşıyor. Göreve geldiğimizde, bu kentin 20 yıllık planları, projeleri hazırdı. Kentin ihtiyaçlarını, eksiklerini, taleplerini iyi biliyorduk. Kenti buna göre; bir bütün olarak planladık. Cumhuriyetin 100. Yılına yakışır bir Karşıyaka’yı hedefledik. Belediyecilikte önemli olan, kentin ihtiyaçlarını doğru tespit edebilmek ve bu yönde doğru koordine edebilmektir. Karşıyaka’yı bir bütün olarak planlarken, projeleri, ihtiyaçlara göre, konumlandırdık. Bu vizyon doğrultusunda, kenti bir bütün olarak planlarken, bir amacımız daha vardı.

  O da, Kent Aidiyeti yaratmak. Karşıyaka’da doğmuş, büyümüş, ya da her ne sebeple olursa olsun, bugün, bu kentte yaşayan herkesin, “Ben Karşıyakalıyım” diyerek, bu kente aidiyetini ortaya koymasını istedik. Mevcut yapı içerisinde, günübirlik çözümlerle, bu kentin daha fazla ilerleme şansının olmadığını biliyorduk. Karşıyaka’yı yeniden planlamak zorundaydık. Öyle de yaptık” diye de ekledi. Önümüzde bir yerel seçim süreci olduğuna dikkat çeken Başkan Durak, önemli olanın bu sürecin işleyiş şekli olduğuna vurgu yaparak, “Herkesin gönlünde yatan bir aslan elbette vardır. Ve herkes, bir takım makamlara aday adayı olabilir. Bu belediye başkanlığı da olabilir, meclis üyelikleri de… Bunun için gider, başvurusunu yapar, aday adayı olur.

  Olmalıdır da… Demokrasi de bunu gerektirir. Önemli olan, bu sürecin nasıl işlediğidir. Aday adaylığından, adaylığa geçiş sürecini, karalama kampanyasına dönüştürmeyi, hiçbir Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaşıma yakıştıramam. Bu sadece ve sadece, yakamızda taşıdığımız altıoklu rozete, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihanettir. Henüz daha, adaylık süreci başlamamıştır. Aday adaylığını düşünen arkadaşlarımın da, bu düşüncelerini kamuoyuyla paylaşmasını doğru bulmuyorum. Bu, sadece ve sadece partiye zarar vermektedir. Ve ben de bu süreçte bir değerlendirmede bulunmayı doğru bulmuyorum” dedi.