Afyon'da mesire alanı yandı

Afyonkarahisar'da Hıdırlık mesire alanında çıkan yangında 10 dönüm çalılık alan zarar gördü. Hıdırlık Tepesi olarak bilinen mesirelik alanın üst kesiminde saat 15.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Bölgedeki çalı ve kuru otların da tutuşmasıyla hızla yayılan yangına, Orman İşletme Müdürlüğü, Afyonkarahisar Belediyesi, ilçe ve belde belediyelere bağlı itfaiye ekipleri müdahale etti. Karahisar Kalesi'nin arkasındaki tarihi mahallelere doğru ilerleyen yangının söndürülmesi için ekipler yoğun şekilde çalıştı. Söndürme çalışmalarına 8 arazöz ve itfaiye aracının yanı sıra, 60'a yakın görevli de katıldı. Bölge sakinlerinin de destek verdiği yangın, 1 saatte kontrol altına alınarak söndürüldü.

10 dönüm çalılık alanın zarar gördüğü yangında, bölgedeki 100 badem ağacı da yandı. Söndürme çalışmalarını takip eden Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürü Murat Gürsan, yangının geniş bir alana yayılması nedeniyle ilk etapta müdahalede zorlandıklarını söyledi. Takviye ekiplerin de gelmesiyle daha etkin müdahale ettiklerini anlatan Gürsan, "Yangını kısa surede kontrol altına almayı başardık" dedi.