Kleopatra havuzu boş kalmıyor

Ferah IŞIK/DHA - Denizli’nin dünyaca ünlü Pamukkale Beldesi’nin Örenyeri’nde bulunan Antik Havuz’a günde ortalama 2 bin kişi giriyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Roma döneminin izlerini taşıyan Kleopatra’nın güzellik havuzunun her gün neredeyse bir kasaba nüfusunu ağırladığını söyledi.

 

UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Beyaz Cennet Pamukkale’de, antik tiyatronun alt kısmında yer alan 'Kleopatra’nın güzellik havuzu' diye nitelendirilen tarihi havuzda yüzenler hem şifa hem de M.S. 60 yılındaki büyük depremden sonra oluşmuş antik kalıntıları da berrak suyun içinde görme olanağı buluyor.

Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın yüzdüğü rivayet edilen ve 36 derecelik sıcak suya sahip antik havuza günde ortalama 2 bin kişinin girdiğini belirten Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, "Kleopatra’nın güzellik havuzu dünyaca tanınıyor. Travertenlerimiz, ören yerindeki tarihi eserler, tiyatro gibi yapılar gibi havuzumuzda iyi tanınıyor. Pamukkale’ye gelen her turist bu havuza girmek ister. Yerli ve yabancı turistler, 30 TL ödeyerek güzellik havuzuna girebiliyor. Havuz sayesine ciddi bir gelirimiz de var. Özellikle turizm sezonunun hareket kazandığı bu aylarda havuzdan aylık kazancımız ortalama 1 milyon 700 bin TL civarında" diye konuştu.