Milletvekilinden şok sözler

İzmir'in Bornova ilçesinde BDP'liler miting düzenledi. Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, "Süreç geri dönerse ben de dağa çıkarım. Bu bir tehdit değil. Herkes üstüne düşeni yapmalı, değerlerine saygı göstermeli" dedi.

Halkların Demokratik Kongresi, BDP, EMEP üyelerinin aralarında bulunduğu yaklaşık 1000 kişi, bugün, saat 17.00 sıralarında Bornova Stadyumu önünde toplanıp 'Eşitlik ve Özgürlük' yürüyüşü düzenledi.

Mustafa Kemal Caddesi’ni takiben Bornova Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyen grup, 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganlarının yanı sıra Kürtçe sloganlarda attı.

Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın posterlerinin de açıldığı meydanda müzik eşliğinde eğlenen kalabalığa seslenen BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Öcalan'a yönelik "Terörist"  demesine tepki gösterdi.

Sürecin bu şekilde yürümeyeceğini savunan Aksoy, "Eğer sen terörist, biz de faşist dersek bu süreç yürümez” diye konuştu.

SÜREÇ GERİ DÖNERSE BEN DE DAĞA ÇIKARIM

Irkçıların, faşistlerin yanında hiçbir zaman için yer almadıklarını ve yer almayacaklarını anlatan Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü:

''Taksim, Türkiye haklarının, direnişçilerin sesi oldu ve AKP’ye de önemli bir uyarı oldu. Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor, Yüzyıllardır çözülmeyen sorunun çözülmesi için bir süreç başlamış. Türkiye’nin hatta Ortadoğu’nun en büyük sorunu, hiç kuşku yok ki, Kürt sorunudur. Eğer Kürt sorunu çözülürse Türkiye’de demokrasinin önündeki engellerde hızla kalkar. Çözülmezse hiçbir şekilde Türkiye’de demokrasiden bahsedemeyiz.

Bununla ilgili bir adım atıldı. Bu adımı atan Abdullah Öcalan ve PKK. Ama sorunun çözülmesi, sürecin yürüyebilmesi sadece onların çabalarıyla olmaz. Karşımızdaki devlet de, süreci yöneten AKP de adım atmalı, sürece katkı sunmalıdır. Arada müzakereler var, karşılıklı bilgi alışverişleri var ama sorunun çözülmesi sadece PKK’nın çekilmesimidir?

Demokrasi kanallarının daha fazla açılması için adımlar atılmalı. Ayrıca sürecin kendisinin mutlaka değiştirme ve dönüştürme enerjisi vardır.

Taksim’deki başkaldırı, yine bu sürecin yaratmış olduğu dinamizmdir. Öyleyse sürecin geri gitmemesi lazım. Eğer süreç geri dönerse ben de dağa çıkarım. Bu bir tehdit değil. Herkes üstüne düşeni yapmalı, sorumluluk almalı, değerlerine de saygı göstermeli." 

Konuşmanın ardından kalabalık dağıldı.