Teyo Pehlivan Ankara'da

Bahçeli, Erzurum mitinginde, anlattığı abartılı hikayelerle kentin simge isimlerinden biri olan Teyo Pehlivan ile Başbakan Erdoğan'ı birbirine benzetti. MHP Lideri “Nevruz günü Diyarbakır’da tek bir bayrak olmasını dert etmeyen, herkesi bayrak asmaya çağırması son çırpınışlarıdır. Tavsiyemiz utanman kaldıysa af dilenmeli, özür dilenmeli. Erzurum’un Teyo Pehlivan’ı Ankara’da. Merak ediyorum yarın Dadaşlar’ın yüzüne nasıl bakacaksın, hangi yalanları söyleyeceksin. Erzurumlu kardeşlerim birliğinizi korumaya söz veriyor musunuz? Vatanınızı korumaya söz veriyor musunuz?” diye konuştu.

Partisinin Erzurum’daki mitinginde çözüm sürecini eleştiren Bahçeli, "İmralı canisi yattığı yerden örgütünü yöneten bir konuma getirilmiştir. Başbakan bölücülere karşı sinmiştir. Türkiye, Türk vatanı ve Türk milleti üzerinde planlar yapılırken, alçakça oyunlar sahnelenirken Başbakan Erdoğan Taksim Gezi Parkı savaşçılarına savaş açmıştır. Önüne gelene hakaret yağdırarak sanal tehditlerle vakit geçirmektedir. Başbakan Erdoğan gerçekte milli iradeye en büyük hazımsızlığı gösterenlere, bölücülere karşı sessizdir. İmralı canisinin affedilmesine omuz verecek misiniz? Türkiyenin bir bölümüne Kuzey Kürdistan kini bulaştıranları hoş görecek misiniz? Mustafa Kemal’in Erzurum Kongresi’nde aldığı kararlar birliğimizin çimentosudur. Buna kimsenin gücü yemeyecektir. Türk milleti 29 Ekim 1923’te nihai sözünü söylemiştir. Bundan ödün verilmesi hiçbir şartta mümkün olamayacaktır. Aksini düşünenler bilsin ki tekrar Erzurum olur, tekrar Sivas olur, tekrar Sakarya olur kanatlanır, tekrar Dumlupınar olur ayaklanır, tekrar fetih olur, tekrar yurdumuzu alçaklardan siler süpürürüz" diye konuştu.

Erdoğan’a yönelik eleştirilerini sürdüren Bahçeli, "Başbakan Erdoğan her gün televizyonlarda boy gösterirken PKK şehirlere üşüşmüş, Taksim’e çıkmış, İmralı canisi Başbakanı madara etmiştir" ifadelerini kullanan Bahçeli, konuşmasının devamında Başbakana seslenerek, "Biliyorum yarın burada olacaksın. Gezi Parkı’nı bahane ederek sokaklara çıktın. İstanbul’un fethinin 600. yıl dönümü hedefimizi partine mal ettin. Erzurum’a geleceğimizi duydun, ne yaptın, ne ettin burada açık hava toplantısı yapmaya karar verdin. Gömlek değiştirdim diye yutturmaya çalıştın. Senin taklitçilikte üstüne yoktur. Siyasi dolandırıcılıkta rakibin görülmemiştir. Meydanlar herkese açıktır ancak burada dürüst konuşmalısın, açık olmalısın, ahlaklı hareket etmelisin. Hiçbir yerde bahsetmediğin, bahsedemediğin şu sözde Kuzey Kürdistan’ı gel de Dadaşların huzurunda bir açıkla da görelim. Sayın Erdoğan, bu Kürdistan neresidir, kuzeyi nereleri kapsamaktadır, güneyi, batısı, doğusu nereye kadar uzanmaktadır? Erzurum Kuzey Kürdistan’a dahil midir? Gel de bu meydana Dadaşlara söyle bakalım. Bu konuda bir söz mü verdin, bu hususta bir umut mu uyandırdın? Süreç ihanetinin ikinci aşamasına geçme hazırlığı yaparken BDP’li bölücülerle görüşmelerinde bu konu gündeme geldi mi? Taksim’de eylemcilere çapulcu derken, genç kardeşlerimizi düzeni bozmakla eleştirirken bölücülere ne yaptığının farkında mısın? Kamu düzenenini yok etmeyi aklına koyanları neden es geçiyorsun? Taksim’den vatan taksimi çıkarmak mı istiyorsun, bunların cevabını dadaşlara vermelisin. 3.5 yaşındaki torununu, ’Dik dur eğilme’ derken bari onun geleceğini karartmamalısın, yüzünü kara çıkarmamalısın. Duran adamları değil, bölen, kesen, doğrayan öldüren adam müsveddelerine kafayı takmalısın. Duranlara değil koşanlara, bölmek için hazırlanan, kan dökmek için fırsat kollayanlara karşı akıllı olmalısın. Şahsını gözden geçirmelisin. Tencere çalanlara değil, milletin birliğini, hazinesini çalanları görmelisin. Bölücülere, teröristlere, şerefsizlere gelince yan çizmekte çamura yatmakta, görmezlikten gelinmektedir" açıklamasını yaptı.

"ERZURUM’UN TEYO PEHLİVANI ANKARA’DA"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Başbakan Erdoğan Türkiye’nin başına musibetleri tek tek çekmektedir. Bölücüler önce Ankara’da, sonra Diyarbakır’da, daha sonra Erbil ve Avrupa’da bağımsız Kürdistan kurmak için zemin oluşturmaktadır. Kandil fitnesinden açıklama üstüne gelmektedir. Kurşun gibi sözler. Türkiye etkin bölücülüğün kapanına sıkışmıştır. 3. köprünün ismiyle mezhep kaşınmaktadır. Husumet çemberi daralmaktadır. Önüne gelenle çatışmaktadır. Doğruları halkımızla paylaşmalısın, televizyonda dedikodu yapmakla meşgul olmayacaksın. Başbakan Erdoğan zalimliğini, gaddarlığını, milli irade hırsızlığını genişletmektedir. Bunlar haksızlıktır, Türk milletine, Dadaşlara hakarettir. İcazet, ikmal ve istismar üzerine siyaset yapmıştır. Başörtü, imam hatip etkin ve mezhep tartışmasını kışkırtmıştır, yoksulluğu kullanmış, yoksulluğu azdırmıştır. Mağduriyet rolüne çok alışmış ve rolü kendine yakıştırmıştır. Mağdur vatandaştır, mağdur Erzurumlu’dur. Mağduriyeti gel de Erzurum yaylalarında gör. Tükenen hayvancılığına ağlayanları Erzurum’da gör. Mağduriyeti bir lokma ekmek için yaban illere göçen Erzurum Garı’nda, otogarında gör. Emekli mağdurdur. Tarlaları terk etmiştir. Yokluğun sıkıntısı, yoksulluğun acısını yaşamaktadır. Çözüm Milliyetçi Hareket’tir. Başbakan’a Erzurum ayar vermeli, uyarmalı ve haddini bildirmelidir” dedi.