Fenerbahçe'nin UEFA savunmasının detayları

UEFA Disiplin Kurulu'nda dün savunma yapan Fenerbahçeli yöneticiler ve avukatlar,  tutarlı ve adil davranılması halinde kendilerine ceza verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Müfettiş raporunun tamamen Mahkemedeki iddianameye dayandırılarak, tek taraflı olarak hazırlandığına vurgu yapan sarı lacivertli kulübün avukatları, ''Eğer mahkeme kararı dikkate alınarak karar verilecekse bu süreç henüz sonuçlanmadı. Yargıtay safhası beklenmeli'' dedi.

Sarı lacivertliler ayrıca, ''Fenerbahçe'nin 2011-2012 sezonunda kendi rızasıyla ya da TFF kararıyla Şampiyonlar Ligi'ne katılmaması halinde bir daha ceza almayacağı yönünde'' UEFA yetkililerince kaleme alınan mektuba da gönderme yaparak, herhangi bir ceza verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Savunmada ayrıca Fenerbahçe'nin kesinlikle şike yapmadığı, savcının hazırladığı iddianamenin, hiçbir somut veriye dayanmadığı, tamamen telefon dinlemelerinin dayanak yapıldığı belirtildi.

Şike yapıldığı iddia edilen 7 müsabakanın son derece zor kazanıldığı ifade edildi. Maç kasetleri kurul yetkililerine teslim edildi. Ancak savunma uzadığı için kasetler duruşmada izlenmedi.

Diğer yandan İsviçre'ye adeta akın eden Fenerbahçeli taraftarların Nyon'ı sarı lacivert karnaval alanına çevirmeleri yöneticileri duygulandırdı.Fenerbahçe spor kulübü, yöneticilerinin UEFA merkezi Nyon’da görülen dava sırasında, yöneticileri yalnız bırakmayan taraftarlara teşekkür mesajı yayınladı.

Sarı lacivertli kulüp yayınladığı teşekkür mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Kulübümüzün, UEFA Disiplin Kurulu tarafından, UEFA merkezi Nyon’da görülen duruşmalı davası sırasında, Avrupa’nın dört bir yanından ve Türkiye’den, Nyon’a gelerek, kulübümüze, başkanımıza ve yöneticilerimize destek olan tüm taraftarlarımıza, teşekkür ederiz."

Fenerbahçeli yöneticilerin savunma sonrasında lehte bir karar çıkması yönünde umutlu oldukları vurgulandı.

Bu arada transfer konusu da UEFA'dan gelecek habere göre şekillenecek. Cardoso transferi olumlu bir haber gelmesi halinde bitirilecek.

Teknik direktör Ersun Yanal ile kesin anlaşma yapan Fenerbahçe Lucescu'dan da haber bekliyor. Avrupa'dan herhangi bir men cezası çıkması halinde Rumen teknik adamın, Fenerbahçe'ye gelmesi söz konusu olmayacak.

Bu durumda Ersun Yanal ismi açıklanacak ve yeni dönem çalışmaları başlayacak.