Başbakan: Tertibi deşifre edeceğiz

Gezi Parkı olaylarının bir tertip olduğun iddiasını yineleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, buna dair tüm belgeleri en ince detayına kadar deşifre edeceklerini, internet yoluyla, uluslararası medya yoluyla yürütülen tertibi herkese göstereceklerini söyledi.

Erzurum’da İstasyon meydanında düzenlenen Milli İradeye Saygı Mitingi’ne Erzurum’un yanı sıra çevre ile ve ilçelerden de yoğun katılım oldu. Partililerin yoğun ilgisi karşısında miting alanına 30 dakika gecikmeli olarak gelebilen Başbakan Erdoğan’a vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında “Sevgili Erzurumlular sevgili kardeşlerim, sevgili dadaşlar, bugün bir kez daha sizleri hasretle muhabbetle selamlıyorum. Buradan tüm Erzurum’u, Erzurumlu yiğit mert kardeşlerimi dadaşları gönülden selamlıyorum. Buradan bu coşkulu istasyon meydanından Aşkale’yi, Aziziye, Çat’ı, Hınıs’ı, Karaçoban, Karayazı, Karaçoban, Narman, Oltu’ya selamlarımı yolluyorum. Palandöken, Pasinler, Pazaryolu, Şenkaya, Tortum, Uzundere’ye Yakutiye’ye tüm kardeşlerime selamlarımı sevgilerimi gönderiyorum. Bölge mitingi değil, birileri bölge mitingi yapar biz il mitingi yapıyoruz. Erzurum’da bir kez daha Avlarlı Efe, İbrahim Hakkı hasretlerini Nene Hatun’u rahmetle yadediyorum” diyerek başladı.

“Dün Samsun’daydık. Bugün Erzurum’dayız. Bunun bir anlamı var. Buradan Sivas’a gideriz” diyen Erdoğan, “Yaklaşık 100 yıl önce Erzurum düşman tarafından işgal edildiğinde adeta İstanbul, İzmir işgal edilmiş gibi tüm Türkiye gözyaşlarına boğulmuş tüm Türkiye hüzün kaplamıştı. O kara günlerde sadece Türkiye değil bu aziz millet değil tüm dünya Müslümanları gözyaşı dökmüş. Müslümanlar ellerini semaya kaldırıp dua etmişti. Berat gecesinin gündüzünde sizlerle beraberiz. Anlamlı bir gün. Çünkü Erzurum mülki İslam’ın kilidir. Çünkü Erzurum ehli imanın derbendidir. Yani kalesidir. Yani ehli imanın muhafazasıdır” dedi.

“GEZİ YALAN HEDEF TALAN”

Gezi olaylarına değinen Başbakan Erdoğan, “Gezi yalan hedef talan. AK Parti iktidarıyla talan bitmişti. O yüzden Gezi yalan her taraf talan. Ama bu millet size bu yolu açmayacak. Oyunu millet bozar, finali sandık yazar. Olay budur. Eğer yüreğiniz varsa, dürüstseniz o zaman sandık geliyor, 8 ay var. Buyurun sandığa orada herkes boyunun ölçüsünü alır. Siz bizi iktidar yaptınız ancak siz indirirsiniz” diye konuştu.

“Türkiye’deki son çirkin gösteriler karşısında Koala Lumpur’dan Cezayir’e, Somali’den Üsküp’e bize destek mitingleri yaptılar” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Erzurum demokrasiye sahip çıkıyor muyuz, sandığa sahip çıkıyor muyuz? Bizimle misin Erzurum? Bir miyiz, beraber miyiz, kardeş miyiz, hep birlikte Türkiye miyiz Erzurum? Halep ordaysa arşın Erzurum’da. Dadaş sen burada olduğun müddetçe, sen böyle yiğit olduğun müddetçe Allah’ın izniyle bu ülkeye hiç kimse dokunamaz. Erzurum’da yer Allah’ü ekberdir, gök Allahü ekberdir, dağ Allahü ekberdir. Bu Allahü ekberi hiç kimse sarsamaz. Onlar tweetlerle varsın saldırsınlar, varsınlar Facebook’larla saldırsınlar, evvel Allah benim dadaşımın iradesi var. Bu iradenin üzerinde irade tanımıyoruz. Öyle Taksim’de Gezi’yi bahane ederek ortaya çıkanlar sandıkta bunun cevabını alacaklar. Çapulcular nerede Dadaşlar nerede diyorlar. Bir milyon haber yalan haber yayınlasınlar, bunlar tutmaz. Tweetlerle sadece bu işi yaptılar. Sadece sizi yalan haberleriniz yatsıya kadar sürer ve yatsıda bu mum söner. Hepsi bir araya gelsin, üzerimize yürüsünler biz ya Fettah der bu tezgahların hepsini alt üst ederiz.”

“ZAHİDE NİNE’YE PARA TEKLİF EDİYORLAR”

Milletin en başından itibaren bu oyunu gördüğünü ve bozduğunu belirten Erdoğan, “Bunlar milletin hiç sesi çıkmayacak sanıyordu. Çünkü bunlar her zaman milleti aşağıladılar, koyun, göbeğini kaşıyan adam, makarnacı, kömürcü dediler. Zahide nineyi gördünüz değil mi? İşte o Zahide nine de nene hatunun torunudur. O Vandallara karşı mertçe söyleyeceğini söyledi. Alçakça, utanmadan bu terbiyesizler Zahide Nine’ye para teklif ediyorlar. Kendileri satılık ya. Zahide nineyi de öyle sandılar. Zahide Nine ‘ben bu devletin emeklisiyim. Param var’ dedi. İşte bunlar bu kadar terbiyesizler” diye konuştu.

“Bunlar güya sosyalist. Milleti böyle tahkir ederler. Bu sosyalist geçinenleri arayın. Çoğu Bodrum’da yatlarındadırlar” diyen Erdoğan, “İstanbul’dan tanırım bunları. Mesele Gezi Parkı değil anlamadın mı diyen var ya bunlar yeri geldiğinde Boğaz’a karşı viskiyi yudumlamasını iyi bilirler. Bunların sosyalist falan değil.Almanya’nın eski şansölyesi bana ‘Türkiye’deki CHP’den sosyal demokrat olmaz. Gerçek sosyal demokrat sizsiniz’ dedi. Ben de sosyal demokrat değil sosyal adaletçiyim dedim. Şimdi bir dayanışmadır gidiyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Erdoğan, “O daha genel müdür, genel başkan olamadı. Değmez. Sakın benim devletimin asil genel müdürleri alınmasılar bunlar SSK’yı batıranlardır. Koyun dedikleri oyunu parayla satar dedikleri millet 81 ilde bunlara karşı sesini yükseltti. Millet bunlardan illallah ediyor, millet sabrediyor, itidalle hareket ediyor. Ama bunlardan yaka silkiyor. Daha da sabredeceğiz” şeklinde konuştu.

“Ağırbaşlılıktan vazgeçmeyeceğiz. Burada dün bir partinin genel başkanı vardı. Ağzından çıkan ifadeleri kulağı duymuyor. Bu ülkenin başbakanının seversin sevmezsin ama hakaret etmek bir siyasetçiye asla yakışmaz” diyen Erdoğan şunları söyledi:

“Ben onlara onların ağzıyla cevap vermeyeceğim. Kem söz sahibinindir. Gün gelecek sandıkta bunlardan hesap soracağız. Bizi Teyo pehlivana benzetmiş. Teyo pehlivan sensin. Girdiğin müsabakadan hiçbir galibiyet alamadın…3 haftadır ağız birliği yaptılar. Polis şiddetinden bahsettiler. Polisin nasıl savunmada kaldığı tüm görüntülerle açığa çıktı. Siz hiç merak etmeyin bunların en küçük detayına kadar deşifre etmeye devam edeceğiz. İnternette nasıl tertipleri kurduklarını deşifre edeceğiz. Uluslararası medyayla nasıl tertip kurdukları deşifre edeceğiz. Müftü eşiyim diyip ortaya çıkan şahsın maskesi anıda düştü. Karanlık ilişkileri tek tek ortayla dökülmeye başladı. Bunların başka tezgahları da tek tek ortaya çıktı.

Bunlar Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyor değil mi. Orada duracaksın. Kurtuluş savaşının kahramanlarına biz bu hakarete ettirmeyiz. Kurtuluş savaşının askerleri camiye ayakkabıyla girip içki içmiyordu. Aksine denize döküyordu. Bunların hepsinin hesabını soracağız. Kurtuluş savaşının kahraman yiğitleri başörtülüye el uzatmıyordu tam tersi o elleri kırıyordu. Kurtuluş savaşının askerleri kendi ülkesini kendi şehirlerin yıkmıyor, Vandallık etmiyor tam tersi yakıp yıkanlarla kırıp dökenlerle mücadele ediyordu. Biz onların torunuyuz hesabını soracağız. Kurtuluş savaşının askerleri bayrak yakmıyor tam tersine o bayrak için kanlarını döküyordu. Hatta Yunan bayrağını yerden alacak kadar vakar gösteriyordu.”

“OYUNA ÇOK KÖTÜ GELDİNİZ”

“Ben burada özellikle gençliğimize bir şey hatırlatmak istiyorum. Bu oyuna çok kötü geldiniz. Gençleri çevre diye kandırdılar. Sizi kullandılar” diyen Erdoğan, şunları söyledi.

“Değerli kardeşlerim benim karşımda binlerce genç var. Bu gençler bu ülkenin gençleri değil mi? O tweet atanlar, face de gezeler bu gençleri nereye koyacaksınız söyler misiniz? Burada 100 bini aşkın halk var burası millet değil mi? Dadaşlar bunların adresini şaşırttı.

Kurtuluş savaşının aziz şehitlerine gazilerine çok büyük hakarettir bu yaptıkları. Mustafa Kemal gidip de ülkesini başka ülkelere şikayet eden bir lider değildi. Bu genel müdür bizi Almanya’ya Hollanda’ya şikayet etti. 8 ay sonra sandıkta her şey ortaya çıkacak ne diyeceksen orada dersin. ‘Biz Atatürk’ün partisiyiz cumhuriyetin en eski partisiyiz’ diyor. En azılı terör örgütlerine kol kanat gerdiler. AKM’de terör örgütü paçavralarıyla Atatürk’ün posterlerini yan yana getirdiler. Atatürk anıtında yine aynı şekilde bölücülerle Atatürk’ün resmini bayrağını yan yana koydular. Nerede bu ulusalcılar niye kaldırmadılar.”

“POLİSE TALİMATI BEN VERDİM”

“İçişleri Bakanıma ‘24 saat içinde AKM’yi ve Cumhuriyet Anıtı’nı temizleyin’ dedim.Dediler ki polise talimatı kim verdi, söylüyorum ben verdim” şeklinde konuşan Erdoğan, “Oralar temizlendi. Şu anda ağaçlarla çiçekler donatıldı. Şimdi gezi parkını herkes gezecek, orası belli bir grubun illegal örgütün karargahı değildir. Oralar tüm halkındır. Turistler buraları rahatlıkla gezmeli. Dün yine meydanı işgal etmek istediler. Polis uyardı ama bunlar çıkmayınca polis bunları çıkartmak zorunda kaldı. Sen kalkar da yasakta olan yerlerde bunu yapmaya yeltenirsen, sana suyu da sıkar biber gazını da sıkar çünkü kimsenin kamu düzenini bozmaya hakkı yoktur. Bu ülke demokratik laik soysak bir hukuk devletidir” ifadelerini kullandı.

“AP’den bize saldıranlar; önce siz Yunanistan’a İngiltere’ye Fransa’ya Almanya’ya bakın, polis ordalar ne yapıyor bakın” diyen Erdoğan, “Ankara’da Türk bayrağını yaktılar CHP ne yaptı sadece seyretti. CHP milletvekilleri benim polisime ana avrat küfretti. Bir grup CHP’li vekil utanmadan oradaki gençlere para dağıtıyor. Ne kadar bağırırsanız size o kadar para verdiğiz anlamında. Şimdi de yine terbiyesiz ve Dadaşların bu meydana parayla doldurduğunu söylüyorlar terbiyesizce. Eğer bir şikayetin varsa gel şikayetini millete yap Erzurum burada Dadaşlar burada. Söyleyeceğin bir şey varsa bunu Hollanda’ya değil Erzurum’a millete yap” şeklinde konuştu.