Yaşar Üniversitesi öğrencilerine uluslararası fırsat

Dünyanın en iyi ilk 25 düşünce kuruluşu içinde yer alan ve en iyi 100 yüksek eğitim kuruluşu arasında kabul edilen Fundaçao Getulio Vargas Yaşar’da…

Brezilya merkezli eğitim kurumu Fundaçao Getulio Vargas ile Yaşar Üniversitesi arasında değişim anlaşması imzalandı. Anlaşma ile sağlık, işsizlik, sürdürülebilir kalkınma gibi alanlarda çalışma fırsatı yakalayacak olan Yaşarlı akademisyen ve öğrenciler İzmir’in gelişimine de destek sağlamış olacaklar. Önemli işbirlikleri Fundaçao Getulio Vargas’ın yetkilileri Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü ziyaret ederek, değişim anlaşmasına imza attılar.

Akademisyenlere ve öğrencilere yepyeni eğitim imkanları sağlayacak anlaşma hakkında bilgi veren Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Doç. Dr. Aylin Güney, “Kamu Yönetimi ve İşletme Yönetimi alanlarında Güney Amerika’da lisans diplomasi veren ilk kurum olması, Fundaçao Getulio Vargas’ın yüksek eğitimdeki öncü rolünü göstermesi açısından önemlidir. Fundaçao Getulio Vargas’ın bünyesindeki uzmanların çalışma alanları genel olarak, makro ve mikro iktisat, finans, işletme ve hukuk gibi pek çok farklı disiplini kapsamakta ve bu uzmanlar sağlık, yoksulluk, işsizlik çevre kirliliği ve sürdürülebilir kalkınma gibi konularda önemli çalışmalar ve projeler yürütmektedirler. Türkiye'de geliştirmek istedikleri işbirliklerinin öncülerinden biri olarak bu işbirliğinden çok umutluyuz. Her iki ülkenin akademisyenlerini de daha fazla yakınlaştıracağını ve ortak yürütülecek önemli akademik çalışmalarla bu işbirliğinin daha da derinleşeceğini düşünüyoruz” dedi.

Fundaçao Getulio Vargas’ın önemi Dünyanın en iyi ilk 25 düşünce kuruluşu içinde yer alan Fundaçao Getulio Vargas, aynı zamanda dünyanın en iyi 100 yüksek eğitim kuruluşu arasında kabul edilmektedir. Foreign Policy tarafından da dünya çapında ilk beş politika üretici düşünce kuruluşu arasında kabul edilen Fundaçao Getulio Vargas, daha çok, iktisat, sosyal bilimler, kamu güvenliği ve dış politika konuları üzerinde uzmanlaşmıştır. Kurum bünyesinde sekiz okul, iki araştırma enstitüsü ve bir yayın birimi bulunmaktadır.