İkinci 'Ekopazar' Urla'ya

   Bostanlı’dan sonra ikinci organik ürün pazarı Urla’da açılıyor. Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği işbirliğinde kurulan pazar, 26 Haziran Çarşamba gününden itibaren hizmet vermeye başlayacak.

   İzmir, Bostanlı’nın ardından yeni bir organik ürün pazarı daha kazanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği işbirliğinde kurulan pazar, her çarşamba İzmirliler’i ağırlayacak. Urla Belediyesi’nin karşısındaki eski Tamirhane Binası’nda kurulacak olan “Ekopazar Urla”, bölgenin önemli bir eksikliğini giderecek. “Organik” logosu olan ürünlerin yer alacağı pazar, hem İzmirliler’e katkı maddesiz ürünler satın alma imkanı sağlarken hem de organik üretim yapan üreticilere ürünlerini sağlıklı bir ortamda tüketiciye sunma olanağı verecek.

   Her Cuma günü Bostanlı’da kurulan “Ekopazar İzmir”de yer alan üretici ve satıcılar, Ekopazar Urla sayesinde ürünlerini Yarımada bölgesine de ulaştırma şansı bulacak. 26 Haziran’dan itibaren hizmet vermeye başlayacak “Ekopazar Urla”, Çarşamba günleri 09.00 - 19.00 saatleri arasında kurulacak. Kimyasal işlemden geçmemiş ahşap tezgahlarda satılacak olan ürünler, tüketicilere bez, kağıt ambalajlar ya da bio dönüşümlü poşetlerde ulaştırılacak. Organik ürün sertifikası olsa bile, ürünlerin hepsi pazar alanına girmeden önce tekrar denetimden geçecek.

  ETO tarafından oluşturulan komisyon kontrolleri gerçekleştirecek ve Ekopazar’daki ürünlerin tezgahlara konulup halka ulaştırılmasına ondan sonra izin verilecek. Komisyon tarafından organik olmadığı düşünülen ürün varsa, tahlile gönderilecek ve pazar alanına alınmayacak. Haziran 2010’da Bostanlı’daki “Ekopazar İzmir”i hizmete alan Büyükşehir Belediyesi, Urla’nın ardından Balçova’ya da ekopazar açmak için yürüttüğü çalışmalarda son aşamaya geldi. (BK)