Rifat Sait : 'Esnafın Ankara'daki sesi olacağım'

       AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu’yu makamında ziyaret etti, sorunları dinledi, esnafın Ankara’daki sesi olacağı sözünü verdi. Sait, üç üniversite bitirmesine karşın halkla olan iletişiminin iyi olmasının nedeninin bir dönem esnaflık yapmasından kaynaklandığını söyledi.

ANKARA’DA ESNAFIN SESİ OLACAĞIM

  Kendisinin de esnaf babasının yanında uzun süre çıraklık yaptığını anlatan Sait, “Üç üniversite mezunuyum. Ancak, esnaflıktan aldığım eğitim ve terbiyeyi 10 yıllık yükseköğrenimimde dahi almadım, halka olan sevgim ve yakınlığım, hatta milletvekilliğini kazanmam hep esnaflıktan gelen başarılardır.    Esnafın sorunlarını inceleyeceğim ve Ankara’da onların temsilcisi olacağım” dedi. Ziyarette ana muhalefet partisi CHP’yi eleştiren Sait, CHP’li vekillerin esnafın sorunları hakkında hazırladıkları kanun maddelerini, kendileriyle görüşmeden meclise vermelerinin doğru olmadığını savundu.  

ESNAFLA BİRLİKTE ÜZÜM YİYELİM

  Milletvekili Sait, “Birileri bu konuda eğer samimi ise bize gelirler ve birlikte çalışırız. Esnaf üzerinden şov siyaseti yapmak yerine akılcı ve sonuç getirici çalışmalar yapmamız lazım, bağcıyı dövmeyelim, esnafla birlikte üzüm yiyelim” çağrısında bulundu. İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu da, esnafın sorunları hakkında bilgi verdiği Rıfat Sait'e, sorunlar hakkında hazırladıkları bir dosyayı sundu.