Erdoğan: Polisimiz kahramanlık destanı yazdı

Gezi Parkı olaylarına değinen Başbakan Erdoğan, "Polisin çok önemli demokrasi testinden başarıyla geçtiğini ifade ederek, "Polisimiz bir başka ülkede yaşansa asla tahammül edilemeyecek saldırılara karşı koymuş adeta kahramanlık destanı yazmıştır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Polis Akademisi mezuniyet töreninde bir konuşma yaptı. 30 yıllık terör sorununu artık çözüm aşamasına getirdiklerini ifade eden Erdoğan, "Buradan geri dönüş olmayacak. Hiç bir tuzak Türkiye’yi güvenlikçi politikaların egemen olduğu dönemlere döndüremez. Taksim Gezi Parkı ile başlatılan eylemler polisimizin karşısında kampanyaya dönüştürmek istendi. Polisimiz hedef alındı. Polisimiz amirlerinden aldığı emirle kendilerine tanınan yetki çerçevesinde görevi başarıyla yerine getirmiştir" dedi.

Polisin çok önemli demokrasi testinden başarıyla geçtiğini ifade eden Erdoğan, "Polisimiz bir başka ülkede yaşansa asla tahammül edilemeyecek saldırılara karşı koymuş adeta kahramanlık destanı yazmıştır. Uzun soluklu bir mücadeleyi disiplinini bozmadan 48 saat aç susuz kalarak sürdürebilmek bizim polisimizin işidir. Biz işkenceye sıfır tolerans diyen ülkeyiz. Polisimiz hata yaptığında bunu açık yüreklilikle söyler ve yaparız. Ama kim olursa olsun bizim polisimize küfür etmeye hakaret etmeye hakkı yoktur. Polisimize hakaret edenler diğer ülkeleri görmüyor mu? Olayları başladığı andan itibaren polisimiz sabırlı davrandı. Her türlü sosyal medya aracını kullanarak polisimize saldırılar yapılmasına rağmen polisimiz soğukkanlı davrandı. Göstericiler karanfil çocuklar olarak gösterilirken polisimiz şiddet yanlısı gösterildi. Son olaylarda polisimiz kendisini bir başka ispat etmiştir. Polisin göstericilere şiddet uyguladığı iddia ediliyor. Bir polisimiz şehit oldu, 2 polisimiz ağır yaralandı. Polisimiz tarihinde hiç olmadığı kadar sabırlı davranmıştır" "dedi.