Trabzonspor’da kongre iptali davası

      Trabzonspor delegesinden 11 kişilik grup, kulübün 25-26 Mayıs’ta yaptığı olağanüstü genel kurul kararlarına itiraz ederek kongrenin iptali için 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dilekçe ile müracaat ederek dava açtı.

  Trabzonspor Kulübü üyelerinden Ali Sayit Yılmaz, Trabzon Adliyesi’nde mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde, Trabzonspor Kulübü Derneği’nin bu yılın Mayıs ayında yaptığı olağanüstü genel kurulda, yönetim kurulunun görev süresini belirleyen tüzüğün 68’inci maddesine geçici bir madde konulmasına ilişkin önergenin oylama, sayım ve sonucun değerlendirilmesinin Türk Me

  deni Kanunu, Dernekler Kanunu ve Trabzonspor Kulübü Derneği Tüzüğü’ne aykırı yapıldığını ileri sürdü. Yılmaz, genel kurul kararanın hukuka aykırı olduğunu iddia ederek, “Tüzüğe ve medeni kanuna göre tüzük değişikliği genel kuruldan geçmemiştir. Tüzüğün 7’inci maddesinin görüşülmesi ve görüşülmeye geçilerek bu maddenin oylaması, sayımı ve sonuçları değerlendirme biçimi tamamıyla hukuka ve usule aykırı olup, mahkemenizden bu yöndeki genel kurul kararının iptalini talep ediyorum” dedi. Yılmaz, Trabzonspor’un başkanı ve yönetimine karşı olmadıklarını, kongrede kulüp tüzüğünün gereklerinin yapılmadığını ifade ederek, “Divana sunulan maddede Trabzonspor başkanının 6 ay mı olsun 2,5 yıl mı olsun diye bir madde vardı. Bu oylamada yanlış yapıldı. Dolayısıyla biz bu maddeye itiraz ediyoruz.

  Oylamada 1 kişi en az 4 kez oy kullanabilir, divana bu yönde itiraz ederek dilekçe verdim. Bana, itirazın varsa dilekçe ver dediler. Bende dilekçe vermeme rağmen bir cevap alamadım. Bizde 11 kişilik delege olarak durumu yargıya intikal ettirdik. Kongre tekrarlansın. Herkes aday olabilir. Ancak söz konusu maddenin tüzüğe uygun olarak geçmesi lazım" ifadelerini kullandı. Yılmaz, aynı zamanda divan mensubu olduğunu kaydederek, “Burada biz kesinlikle yeni yönetime ve başkana karşı değiliz.

  Olağan kongrede tüzüğün gereği usule ve hukuka uygun yapılmadı. Kongre iptali için dava açtık. Kongre yeniden olmalıdır” diye konuştu. Öte yandan, Trabzonspor’un olağanüstü genel kurulunda, yönetim kurulunun görev süresini belirleyen 68. maddeye "Yönetim kurulunun görev süresine bir defaya mahsus olmak üzere 2 yıl eklenir" şeklinde geçici madde ilave edilmiş, böylece yeni yönetimin görev süresi 6 aydan 2 yıl 6 aya çıkarılmıştı.