Japon çifte Türk düğünü

 

Hideyuki-Mika İshida isimli Japon çift, Manisa’nın Soma ilçesine bağlı Darkale köyünde Türk örf ve adetlerine göre düzenlenen düğün töreniyle dünyaevine girdi. 
İsviçre’de yaşayan Türk Halkoyunları Uzmanı Bahri Ertek’in Türkiye’ye yönelik halk oyunları seminerleri kapsamında İsviçre, Avustralya, Güney Afrika, ABD, Kanada, Japonya, İngiltere, Almanya ve Yunanistan’dan gelen 60 kişilik grup, Muğla, Denizli, İzmir ve Manisa’nın Soma ilçesinde incelemelerde bulundu. 
Grupta yer alan Hideyuki-Mika İshida isimli Japon çift ise gezinin ardından  Darkale köyünde düzenlenen düğünle evlendi. 
Törene Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene ve vatandaşlar katıldı. Mika Ishıda’ya köylü kadınlar tarafından kına eğlencesi yapıldı. Ata bindirilen Mika Ishıda, davul zurna eşliğinde köy meydanına getirildi. 
Gelin ile damadın ’Efelerin Efesi’ türküsünü birlikte seslendirmesinin ardından yabancı heyetin halk oyunları gösterilerinin yanı sıra takı töreni ve ikramların yapılmasıyla düğün töreni sona erdi.
Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, bölgenin kültürünün gelecek nesillere aktarılmasına büyük önem verdiklerini belirterek, "Bu doğrultuda özellikle halk oyunları alanında imkanlarımız ölçüsünde her türlü desteği veriyoruz. Yabancı konuklarımızı da en iyi şekilde ağırlayarak Darkale köyünde Japon bir çifte de Türk örf ve adetlerine has bir düğün töreni gerçekleştirdik"dedi.

Hideyuki-Mika İshida isimli Japon çift, Manisa’nın Soma ilçesine bağlı Darkale köyünde Türk örf ve adetlerine göre düzenlenen düğün töreniyle dünyaevine girdi. İsviçre’de yaşayan Türk Halkoyunları Uzmanı Bahri Ertek’in Türkiye’ye yönelik halk oyunları seminerleri kapsamında İsviçre, Avustralya, Güney Afrika, ABD, Kanada, Japonya, İngiltere, Almanya ve Yunanistan’dan gelen 60 kişilik grup, Muğla, Denizli, İzmir ve Manisa’nın Soma ilçesinde incelemelerde bulundu. Grupta yer alan Hideyuki-Mika İshida isimli Japon çift ise gezinin ardından  Darkale köyünde düzenlenen düğünle evlendi. Törene Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene ve vatandaşlar katıldı. Mika Ishıda’ya köylü kadınlar tarafından kına eğlencesi yapıldı. Ata bindirilen Mika Ishıda, davul zurna eşliğinde köy meydanına getirildi. Gelin ile damadın ’Efelerin Efesi’ türküsünü birlikte seslendirmesinin ardından yabancı heyetin halk oyunları gösterilerinin yanı sıra takı töreni ve ikramların yapılmasıyla düğün töreni sona erdi.Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, bölgenin kültürünün gelecek nesillere aktarılmasına büyük önem verdiklerini belirterek, "Bu doğrultuda özellikle halk oyunları alanında imkanlarımız ölçüsünde her türlü desteği veriyoruz. Yabancı konuklarımızı da en iyi şekilde ağırlayarak Darkale köyünde Japon bir çifte de Türk örf ve adetlerine has bir düğün töreni gerçekleştirdik"dedi.