Avrupa güzeli son yolculuğuna uğurlandı

1951 yılında Türkiye güzeli seçilen ve 1952 yılında İtalya'da düzenlenen Avrupa güzellik yarışmalarında Avrupa güzeli seçilen Günseli Başar, Bodrum'da son yolculuğuna uğurlandı. Cumartesi günü İstanbul’da vefat eden Günseli Başar’ın cenazesi vasiyeti üzerine Bodrum’a getirildi. Başar, Adliye Camiinde öğle namazını müteakıben kılınan cenaze namazının ardından Turgutreis Akçaalan Mezarlığına defnedildi. Başar, vasiyeti üzerine özel olarak sedir ağacından yaptırılan tabut içinde son yolculuğuna uğurlandı.

TORUNU TABUTUN BAŞINDAN AYRILMADI

Cenaze töreninde Başar’ın kızı Aslı Tunca Vercasteren ve torunu Aleksandra Su başsağlığı taziyelerini kabul etti. Oldukça üzgün olduğu gözlenen Aleksandra Su, anneanesinin tabutu başından biran olsun ayrılmadı. Annesi ve yakınları tarafından teselli edilen Aleksandra anneanesini dualarıyla uğurladı.

Avrupa Güzeli Günseli Başar, Bodrum'da yaşadığı 18 yıl boyunca çok sayıda sivil toplum örgütünde gönüllü olarak görev aldı. Hayvan hakları derneklerinin yanı sıra Türklük ve Türkçe dili konusunda bilimsel içerikli toplantılar organize etmesiyle biliniyor. Öte yandan törene gelen çok sayıda çelenk arasında Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek adına gönderilmiş çelenk dikkatlerden kaçmadı.