Denizli'de karnaval

Denizli'de dünyanın renkleri bir araya geldi. Denizli Belediyesinin bu yıl 13. kez düzenlediği Uluslararası Halk Dansları Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı.

15 ülkeden 500 dansçının katıldığı Uluslararası Halk Dansları Festivali'ne katılan ekipler Denizli Valiliği'ne çelenk koyduktan sonra Gazi Bulvarı'ndan yürüyerek Çınar Meydanı'na geldi. Kortej yürüyüşünde en büyük ilgili Gambia ekibi gördü.

ABD'den Kosta Rika, Afrika'dan Gambia, Asya'dan Hindistan, Ürdün, Özbekistan, Acaristan ve Endonezya, Avrupa'dan Ukrayna, Moldova, Sırbistan, Slovakya, KKTC, Romanya ile Uzakdoğu'dan Tayland ve Denizli Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun katıldığı Denizli 13. Uluslararası Halk Dansları Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı. Festivale katılan gruplardan 500 dansçı, Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyduktan sonra Gazi Bulvarı'nda kortej yürüyüşü düzenledi.

Ülkelerinin geleneksel kıyafetleri, müzik aletleri ve danslarıyla Delikliçınar Meydanı'na yürüyen dansçılara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Çınar Meydanı'nda toplanan dansçılar ülkelerinin geleneksel halk danslarını sergiledi. Gambiya'dan gelen halk dansları topluluğu ekipleri ilginç kıyafetleri, tamtamları ve hareketleriyle ilgi odağı oldu.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'ı makamında ziyaret eden ekipler daha sonra Çınar Meydanı'nda festivalin ilk gösterisini yaptı. 29 Haziran Cumartesi günü Gala Gecesi'yle sona erecek festivalde gruplar bu yıl ilk kez ilçelerde de gösteri yapacak.