Obama'ya Gezi Parkı'nı anlattı

   Ağırlıklı olarak Suriye meselesinin ele alındığı görüşmede, Gezi Parkı olayları da değerlendirildi. Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan ile ABD Başkanı Obama arasında dün akşam telefon görüşmesi yapıldığı ifade edildi.

  Ağırlıklı olarak Suriye meselesinin ele alındığı, bölgesel konular hakkında görüş teatisinde bulunulduğuna yer verilen açıklamada, G8 Zirvesi’ndeki Suriye gündemi ve 2. Cenevre Toplantısı’nın hazırlıklarının da değerlendirildiği bildirildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "İki lider, Esad rejiminin kendi halkına karşı kimyasal silah kullandığına işaretle, siyasi çözüm için Türkiye ve ABD’nin birlikte çalışmaya, Suriye Koalisyonunu ve Yüksek Askeri Konseyini desteklemeye devam edeceklerini belirtmişler; terörizmle mücadele konusunda da ortak çalışma ve koordinasyonun süreceğini ifade etmişlerdir."

GEZİ PARKI OLAYLARI ELE ALINDI

  Başbakan Erdoğan’ın, görüşme vesilesiyle, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili ABD Başkanı Obama’ya bilgi verdiği kaydedilen açıklamada, "İki lider, görüşme sırasında, basın ve ifade özgürlüğünün yanı sıra, şiddet içermeyen toplantı ve gösteri özgürlüğünün de her iki ülkenin ortak değerleri arasında olduğunu vurgulamışlardır" denildi.