Spil Milli Parkı halka açılıyor

   Ramazan Bayramı’ndan sonra Spil Milli Parkı’nın piknik alanının halka açılacağı bildirildi. Manisa Doğa Koruma ve Milli Parklar 4'üncü Bölge Müdür Yardımcısı Melikunnas Özkaya, Spil Milli Parkı’ndaki altyapı çalışmalarının son durumu hakkında bilgi verdi.

  Özkaya, altyapı çalışmalarının 2012 yılı Mayıs ayında 14 milyon 30 bin liraya ihale edildiğini ve iki ay sonra da yüklenici firmaya 500 gün süreyle yer teslimi yapıldığını hatırlattı. Özkaya, aynı yıl ağustos ayından beri ziyaretçilere kapalı olan Spil Milli Parkı’ndaki altyapı çalışmalarında son aşamaya gelindiğini belirtti. Özkaya, "Tamamı yeraltında olmak üzere 10 kilometrelik internet ve telefon hattının 7 kilometrelik bölümü döşenmiş durumdadır. 14 kilometrelik içme suyu boru hattı ve 16 kilometrelik elektrik hattının 10’ar kilometrelik kısımları tamamlandı. 7 bin 650 metrelik kanalizasyon hattının 5 bin metresi ile 2 bin 500 metre uzunluğundaki yağmur suyu hattı döşemesi de tamamlanmış durumda.

  7 bin 500 kişilik atıksu arıtma tesisinin ise yapımı devam etmektedir. Ayrıca 9 bin 100 metre uzunluğundaki kamp içi ulaşım yollarının 6 kilometresi kısmı andezit ve granit doğal taşla döşenirken, çalışmalar devam etmektedir. Ziyaretçilerimiz için ise 250 araçlık otopark alanı yapımımız sürüyor. Kısacası altyapı çalışmalarımızın tamamlanması yüzde 65 seviyelerine ulaşmış durumda" diye konuştu.

BUNGALOV SAYISI 42’YE YÜKSELECEK    

  Melikunnas Özkaya, Spil Milli Parkı’nın altyapı çalışmalarının 2013 yılı Aralık ayı sonu itibariyle tamamlanacağına dikkati çekti. Özkaya, "Ramazan Bayramı sonrası Milli Park’ın içindeki piknik alanı halka açılacak. Milli park içindeki 25 olan bungalov tarzı kır evinin sayısını 42’ye yükselteceğiz. Eskiden kır evlerimiz ziyaretçilerimiz birçok ihtiyaca cevap vermeyecek durumdaydı. Şimdi bu evlerimizi yeniliyor ve sayısını artırıyoruz. Bunun çalışmaları altyapı çalışmaları bittikten sonra başlayacak. Yeni kır evlerimiz 5 yıldızlı otel tarzında ziyaretçilerimizin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek duruma getirilecek" dedi.

SPOR MERKEZİ OLACAK

  Spil Milli Parkı’nda alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra doğa ve sağlık turizminin cazibe merkezi haline geleceğini savunan Özkaya, şöyle konuştu: "Spil Milli Parkı’nın imar planı yapıldıktan sonra düzenlenen otel ihalesine altyapı çalışmaları olmadığı sebebiyle katılan olmamıştı. Altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra Spil’e ilginin artacağına inanıyoruz. Şu an 147 kişilik sağlık, 250 kişilik spor otelinin yapılacağı alan belirlenmiş durumda. Ayrıca buraya yapılacak kapalı ve açık spor alanları ile Spil Milli Parkı Spor Merkezi haline de getirilebilir. Önümüzdeki 2 yıllık süreç içerisinde Spil Milli Parkı Ege Bölgesi’nin incisi haline gelecek."