Sağlık Bakanlığı’ndan vatandaşa uyarı

   Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Vatandaşlarımızın, aile hekimleri tarafından yaptırılan tetkikleri ve sarf malzemeleri için herhangi bir ücret ödemesi söz konusu değildir. Söz konusu kanun tasarısının ilgili maddesi ile daha önceden aile hekimlerinin ödeme kalemleri arasında sayılan tetkik ve sarf malzemesi ödemeleri teknik olarak bu bölümden çıkarılmakta ve illerde Halk Sağlığı Müdürlüklerimizce hizmet veren ilgili laboratuvarlara bu ödemenin yapılacağı yönünde düzenleme yapılmaktadır” denildi.

’’İŞ YÜKÜNÜ AZALTIYORUZ’’

  Torba Yasada kişisel verilerin toplanması ile ilgili düzenlemeler hakkında; “Vatandaşlarımızın sağlık kayıtlarının tutulması ve güvenliğinin sağlanması Sağlık Bakanlığımızın yasal sorumluluğudur. Yurt dışında eğitim gören hekimlerin devlet hizmetinden muaf tutulması ile ilgili düzenleme, yurt dışına gitmiş olan hekimlerimizi geriye kazanmayı hedeflemektedir. Sadece mecburi hizmet bölgelerinde değil, Türkiye’nin tamamında hekime ihtiyacımız bulunmaktadır.

  Ülkemizde hizmet etmek üzere kazanacağımız her bir hekim mevcut çalışan hekimlerimizin iş yükünü azaltma konusunda katkısı olacaktır. Dolayısıyla buna itiraz etmek, hekimlerimizin iş yükünü azaltmaya yönelik gayretlerimizi görmezden gelmektir.

HEKİMLERE DÜŞMANCA TUTUM

  Ruhsatsız sağlık hizmeti verenlere yönelik yasal işlemlerin, hukuksuzluk olarak değerlendirmesi ve “hekimlere düşmanca tutum” olarak sunulması, sorumsuzca ileri sürülen iddialardır. Bakanlığımızın bu düzenlemedeki amacı; ruhsatsız ve yetkisiz işlem yapılmasını önlemektir. Halkımızın güvenilir ve denetlenebilir bir sağlık hizmeti alması en doğal hakkıdır. Öne sürülenin aksine, düzenleme ile yasalara uygun çalışanların haklarının korunması söz konusudur.”