Kız kardeşi için çatıya çıktı

Dalaman'da intihar girişiminde bulunan 32 yaşındaki kadın iki sat süren ikna çabalarının ardından çatıdan indirildi. Kadının kaçırılan kız kardeşini kurtarmak için bu eylemi gerçekleştirdiği öğrenildi.  

Denizli’de yaşayan ve geçen cumartesi günü, Dalaman’a geldiği öğrenilen kuaför N.Ü, dün saat 16.00 sıralarında, Dalaman Tarım Açık Cezaevi karşındaki üç katlı bir apartmanın çatısına çıkıp, intihar girişiminde bulundu.

  Çevredekiler çatıdaki N.Ü.’yü farkedip, durumu polise bildirdi. Bunun üzerine olay yerine itfaiye ve 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. Çatıya çıkan polis ekipleri, N.Ü.’yü inmesi için ikna etmeye çalıştı. Polisleri yanına yaklaştırmayan N.Ü, Dalaman Tarım Açık Cezaevi’nde yatan mahkumlardan S.G.’nin izinli olarak çıktığında kız kardeşi 25 yaşındaki H.Ü.’yü kaçırdığını ileri sürüp, “Bana 'Peşimizi bırak' deyip, tehdit etti. İzinin ardından tekrar cezaevine döndü.  Ben de kendisiyle görüşmek için Dalaman’a geldim. Ancak, savcılıktan görüş için gerekli izin verilmedi. Kız kardeşimin ne halde olduğunu merak ediyorum” dedi. Bunun üzerine Dalaman İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çeribaş, savcılıkla görüşüp, kendisi için gerekli izni aldıklarını söylediği N.Ü.’yü iki saat sonra çatıdan inmeye ikna etti. Dalaman Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen N.Ü., daha sonra ifadesine başvurulmak üzere ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldü. Öte yandan, N.Ü.’nün kayıp başvurusunda bulunduğu kardeşi H.Ü.’nün İzmir’de olduğu ve polise verdiği ifadesinde kimse tarafından kaçırılmayıp, kendi rızası ile gittiğini söylediği öğrenildi.