Bakan Şahin'e 'Şiddetin değil hukukun yanında ol' çağrısı

   Akademik Meslek Odaları Kadın Platformu, Gezi Parkı eylemlerinde kadına yönelik şiddetin önlenmesi için hiçbir çağrıda bulunmayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın sadece başörtülü kadına yönelik şiddette harekete geçerek davaya müdahil olacağının açıklanmasına tepki gösterdi.

  İzmir Akademik Meslek Odaları Kadın Platformu sözcüsü avukat Saadet Kaya Alp, "Bakanlık olarak bu suçları işleyen kamu görevlilerinin tespiti ve cezalandırılması yönünde çalışmaya, şiddetin değil hukukun üstünlüğünün yanında olmaya çağırıyoruz" dedi. İzmir Akademik Meslek Odaları Kadın Platformu sözcüsü avukat Saadet Kaya Alp, Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürlüğü önünde 15 kadının katılımıyla yaptığı basın açıklamasında, Gezi Parkı eylemlerinde tazyikli su ve biber gazının yanı sıra bir kadının, 15 çevik kuvvet polisi ve kimliği belirsiz eli sopalı bir kişiler tarafından öldüresiye dövüldüğünü söyledi.

  Alp, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için hiçbir girişimde bulunmadığını öne sürdü. Alp, "Sokaklarında polisin öldüresiye dövdüğü kadınların, siyasal iktidarın şiddetine maruz kaldıktan sonra bu ülkede ev içi şiddetin önlenmesi artık imkansız hale gelmiş, şiddet, hukukun yerini almış, yürütme güçleri tarafından savunulmuş ve korunmuştur.

  Bu suçun önlenmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından bir çağrı yapılmamıştır. Bu protestolara ilişkin olarak Bakanlık, Facebook ve Twitter hesaplarında 13 Haziran 2013 günü sadece başörtülü bir kadının şiddete uğramasıki gerçekliği tartışılmaktadır, buna rağmen davaya müdahil olacağı bilgisi yer almıştır. Bakanlık olarak bu suçları işleyen kamu görevlilerinin tespiti ve cezalandırılması yönünde çalışmaya, şiddetin değil hukukun üstünlüğünün yanında olmaya çağırıyoruz" dedi.