Kamu çalışanlarına ve engellilere müjde

   Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Eğitim reformu çalışmalarının önemli bir parçası olan fatih projesinin hızla devam ettiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, tablet bilgisayarların temini projesi ihalesinde ön yeterlilik dosyalarını aldıklarını söyleyerek, "10 milyon 600 bin tabletle ilgili olarak önemli bir adım atmış oluyoruz. Bu ihaleyi kazanacak firmalara yerli araştırma geliştirme merkezi kurma şartı getiriyoruz. Türkiye’de 3 yıl yatırım yapacaklar ve çalışmaya başlayacaklar" şeklinde konuştu.

  Başbakan Erdoğan, ayrıca engelli öğretmenlere de bir müjde verdi. Geçen Şubat ayında engelli vatandaşların da öğretmen olabilmesinin önünü açtıklarını hatırlatan Erdoğan, "Şimdi bugünden başlamak üzere 1 Temmuz 2013 Pazartesi günü mesai bitimine kadar elektronik ortamda başvurular alınmak üzere 46 branşta 600 engelli öğretmen alımı için işlemleri başlatıyoruz. 600 engelli öğretmen adayı arkadaşımız 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren içlerindeki ışıkla çocuklarımızı inşallah eğitmeye başlayacaklar" diye konuştu.

KAMUDA ÇALIŞAN SÖZLEŞMELİLERE MÜJDE

  Başbakan Erdoğan, kamuda çalışan bazı sözleşmelilerin de devlet kadrosuna geçirilmesine ilişkin alınan yeni kararı da açıkladı. Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: "25 Haziran 2013 tarihi itibariyle yani bugün, bundan sonrası geçerli değil, bugün itibariyle geçmişe yönelik görevde bulunan, bir; 657 sayılı kanunun 4B maddesine göre çalışan sözleşmeli personel, iki; 5393 sayılı belediye kanunun 49. maddesine göre çalışan sözleşmeli personel, üç; 4929 sayılı kanun hükümlerine göre çalışan sözleşmeli sağlık personeli devlet memuru kadrosuna geçebilecek. Bu kapsamda şuanda 96 bin 500 personel bulunuyor. Buna ilişkin yasal düzenlemeyi de inşallah süratle bu yasama döneminde yapmış olacağız. Yani tatile girmeden bu işi inşallah bitireceğiz."