Uşaklı maratoncudan iki birincilik

Uşaklı maratoncu 27 yaşındaki Akın Yeniceli, Uluslararası İznik Ultra Maratonu’nda 42 ve 10 kilometrelerde birinci olarak kente iki madalya ile döndü. İznik ve Orhangazi belediyelerinin desteği ile Macera Akademisi tarafından düzenlenen, yerli ve yabancı 300’e yakın maratoncunun katıldığı Uluslararası İznik Ultra Maratonu’nda, Akın Yeniceli ABD’li ve Kenyalı koşucuları geride bırakarak önemli bir başarıya imza attı. 42 kilometrelik İznik Dağ Maratonu’nu 3 saat 39 saniye 15 salise ve Tarihi İznik Kent Koşusu’nu da 35 dakika 1 saniye’de koşarak rakiplerine fark atan Yeniceli, aldığı derecelerle iki dalda birincilik kürsüsüne çıktı.

İLGİSİZLİKTEN YAKINDI

Uşak’a iki birincilik madalyası ile dönmekten gurur duyduğunu belirten Akın Yeniceli, "Maraton zorluydu ama rakiplerimi geride bırakarak şehrime iki adet birincilik madalyası ile dönmek gurur verici. Uşak’ta her gün antrenmanlarım devam ediyor. Hava şartları beni etkilemiyor. Katıldığım maratonlarda çok sayıda derecem var. Yarışların düzenlendiği illerde yoğun ilgi ile karşılaşırken, derecelerle döndüğüm Uşak’ta bana olan ilgisizlikten sıkıldım. Uşaklılar bunu bir türlü kavrayamadı. Çok büyük bir şey istemiyorum. Halkımızın beni desteklemesini ve bana sahip çıkmasını istiyorum. Şu anda Dünya Şampiyonası’nda koşmaya hak kazandım. Uşaklılar bana ilgi ve destek gösterdikleri takdirde dünya şampiyonasında iyi bir derece elde ederek Uşak’a dönmek istiyorum" dedi.

DÜNYA ŞAMPİYONASI İÇİN SPONSOR ÇAĞRISI

Uşaklı maratoncu Akın Yeniceli, Afrika’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’na katılabilmek için sponsor arayışına girdi. Yeniceli, "Ben ve 3 arkadaşım Afrika Dünya Şampiyonası’nda 240 kilometre uzunluğundaki çöl maratonu için çağrıldık. Sponsor bulabilirsem Afrika’daki çöl maratonunda koşacağım. İnanıyorum ki orada dereceye girerek hem Türkiye’ye hem Uşak’a madalya ile döneceğim. Bana her zaman katkıda bulunan işadamı Hüseyin Keskin ve Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden’e teşekkür ediyorum" diye konuştu.