NBA seçmeleri Diyarbakır’da

   Seçmelere gelen 1994-95-96 doğumlu 45 öğrenci katılacak. Son aylarda başlatılan çözüm süreci meyvesini vermeye başladı. Dünyanın en iyi ligi olarak gösterilen NBA’da oynamak isteyen 45 öğrenci, Diyarbakır’da yapılacak seçmeler için kente geldi.

  Özel bir kolejin sponsorluğunda Diyarbakır’a gelen 45 genç basketbolcu adayı, seçmelerin yapılma saatini beklemeye başladı. Syracuse High School’dan gelen ve geçen yıl NewYork eyaletinin en iyi antrenörü seçilen Onur Gökçe, son 3 senedir İstanbul’da yaptıkları seçmeleri bu sene Diyarbakır’da yapacaklarını söyledi. Tüm Türkiye’yi gezeceklerini belirten koç Gökçe, Diyarbakır’da gençlerin daha konsantre olduğunu gördüklerini söyledi. Bu nedenle kentteki gençleri görmek istediklerini kaydeden Gökçe, “Şu anda 45 arkadaşımız burada toplandı. Seçmeleri yapacağız.

  Bizim okulumuz Syracuse High School New York’ta, lisemiz, okulumuza buradan burslu öğrenci alıyoruz her sene bu dördüncü senemiz. İlk üç seneki seçmeleri İstanbu’da yaptık. Bu sene Diyarbakır’dayız sürece destek olma adına. Umarım bir katkımız olur.

  Buradan götürdüğümüz arkadaşlar bir sene bizim okulumuzda okuyor, eğitimlerini görüyor. Daha sonra Amerikan üniversitelerinden o bir sene oynadıkları performansa binaen burs teklifleri geliyor. Bu bursları değerlendirdikten sonra kendilerine en uygun üniversiteye gidiyorlar. İlk üç senede 4 oyuncu getirdik. 3’ü Türkiye’den biri Kosova’dan olmak üzere hepsi burslar aldılar. İlk sene Ahmet Tunalı 28 üniversiteden yüzde 100 burs teklifi aldı. En uygununu seçip gönderdik. Oyuncular için çok büyük bir fırsat bu. Umarım çorbada bizim de bir tuzumuz olur onların hayatlarını değiştirme adına” dedi.

BİR SENEDE NEW YORK’UN EN İYİ 5 OYUNCUSUNDAN BİRİ OLDU

   Lise son sınıfta Syracuse High School’e başlayan Ahmet Tunalı, gösterdiği performansla New York bölgesinin en değerli 5 oyuncusundan biri olmayı başardı. İstanbullu olan Ahmet Tunalı, burada becerilerini gösterecek olan akranlarına destek olmaya geldiğini söyledi. Ahmet Tunalı, Amerika’ya gitmeden önce burada Çırağan Koleji’nde oynuyordum.

  Ondan sonra böyle bir fırsat geldi. Bir sene lise eğitimimi orada gördüm. Ardından üniversiteye geçtim ve üniversite eğitimimi orada devam ediyorum. Hem okul hem de basketbolu bir arada götürmeye çalışıyorum. Lise son sınıfta okurken normal sezonumuzu geçirdik ekstra bir çabam olmadı orda New York’un en iyi 5 oyuncusundan biri olarak seçildim. Ödülü aldığım için de çok mutluyum. Her basketbolcunun NBA’ya gitme gibi bir hedefi vardı. Basketboldan sonrası içinde planlarımı yapıyorum” diye konuştu. Seçmelerde başarılı olacak 2 öğrenci, Amerika’da burslu eğitim görme imkanı bulacak.