Sosyal Yardım Kart Sistemi tanıtıldı

  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Yardım Kart Sistemi’nin vatandaşların hayatını kolaylaştıracağını belirterek, “Bu kartla mesaj sistemini hayata geçiriyoruz. Böylece kim ne kadar mali destek alacak, nereden ne zaman alacak bu 3 milyon kişiye mesajlar gidecek” dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, PTT ve Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘Sosyal Yardım Kart Sistemi’ bugün kamuoyuna tanıtıldı.

  Programa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, PTT Genel Müdürü Osman Tural, Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Abdurrahman Madan katıldı. Bakan Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kurulması ile birlikte sosyal yardım ve sosyal hizmetin tek çatı altında toplandığını belirtti. 2 milyon kişiye hizmet verecek bir sistem gerçekleştirdiklerini ve bunun 3 milyon kişi tarafından kullanılacağını söyleyen Şahin, “Burada iki kart kullandık. Kullanıcının parasını kendisinin alıp almayacağının belirlenmesi açısından renk ayrımına gittik ve kadınlara pembe, erkeklere de mavi kart yaptık. Ama bunların 4’te 3’ü pembe olacak” diye konuştu. Sosyal yardıma ihtiyacı olan ve bunu kullanan vatandaşın bu hizmetten yararlanmasını sağlayacak bir sistemi uygulamaya koyduklarına işaret eden Fatma Şahin, bu sistemi 76 milyona ulaştırabilecek en yaygın ağın PTT olduğunu dile getirdi.

  Bakan Şahin, sisteme ilişkin detayları şöyle aktardı: “Burada mesaj sistemini de hayata geçiriyoruz. Kim ne kadar mali destek alacak, nereden ne zaman alacak bu 3 milyon kişiye mesajlar gidecek ve kuyrukta bekleyen bir manzara yok olacak. Öte yandan evden çıkamayanlara yönelik çalışma var. Bu kişiler, PTT’ye gelip, ‘ben bu desteği benim evimde verin’ derse PTT Genel Müdürlüğü bu talebi de gerçekleştirecek.”

BAKAN YILDIRIM’DAN KREDİ KARTI UYARISI

  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Sosyal Yardım Kart Sistemi’nin akıl yolları projesi ile meydana geldiğini ifade ederek, “Akıl yollarını doğru işlerde kullanmamız lazım. çok kısa süre önce yaşadığımız olaylar maalesef bizim bu akıl yolları, internet yolları, bilişim yolları toplumumuzun yararına değil, kaos yaratma gibi amaçlarla kullanıldı. Biz bu proje ile vatandaşların hayatının kolaylaştırılacağını gösteriyoruz” şeklinde konuştu. Sosyal devletin görevlerinden bahseden Yıldırım, “Bizler yol yapıyoruz, vatandaşın seyahatini kolaylaştırıyoruz, Fatma bacımız da (Fatma Şahin) garibin gönül yollarını yapıyor” dedi. PTT’nin iflas noktasından geçerek önemli bir hizmet kurumu noktasına geldiğine işaret eden Yıldırım, “PTT’nin tezgahlarından bir yılda 220 katrilyonluk bir para gelip geçiyor.

  PTT kazandığı itibar ile sosyal yardıma muhtaç insanlara hizmet ediyor” diye konuştu. Sosyal Yardım Kart Sistemi olan ‘PTT Kart’ın alışveriş özelliğinin de olduğunu kaydeden Bakan Yıldırım, karttan alışveriş konusunda uyarılarda bulunarak, “Kartla alışveriş yapmanın dezavantajları da var, vatandaş buna da dikkat etsin, ayağını yorganına göre uzatsın. Bu kartlar içindeki miktar kadar harcıyor ama bazı kartlar tuzak. O yüzden bu kartların reklamlarını yapan bankaların biraz daha dikkatli olması lazım. İşin hep fiyakalı tarafı değil de arkası da gösterilmeli, herkesin zengin bir babası yok” dedi. Kartın tanıtımını Tiyatro Sanatçısı Erdal Özyağcılar gerçekleştirdi. Özyağcılar, yaptığı mizansenle PTT Kart sahibi olarak, sisteminin kolaylıklarını anlattı.