MHP’den F.Bahçe ve Beşiktaş’a destek

  TBMM’de düzenlediği basın toplantısına Irak’ta yaşanan saldırıda aralarında Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Muhtaroğlu’nun da bulunduğu 13 kişinin ölmesi ve 71 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı ve Doğu Türkistan’da Çin güçleri tarafından yapılan saldırıda 21 Türkistanlı’nın öldürülmesini kınayarak başlayan Yeniçeri, AK Parti hükümetinin bu olaylara karşı ilgisiz olduğunu savundu.

  Güneydoğu’da yaşanan olaylarla ilgili konuşan Yeniçeri, “Hükümetin PKK’nın ‘çekiliyoruz’ şeklindeki taktik söylemlerine güvenerek bölgedeki askeri birliklerin yerlerini değiştirmesi, güvenlik zafiyeti meydana getirmiştir. Yıllardır sağlanamayan sınır güvenliği bu durumu daha da vahim hale getirmiştir. Bölgeden ve stratejik noktalardan PKK’dan daha çok TSK’nin çekildiği çok açık bir biçimde ortaya çıkmış durumdadır. Hükümet bölgede olan biteni görmezden geliyor. Devletin güvenlik güçlerini sistemli bir şekilde bölgeden çekiyor ve bölge PKK-KCK’lı milislere sessiz sedasız bırakılmış oluyor” diye konuştu.

“PKK ASAYİŞ GÜCÜ OLUŞTURMUŞ KİMLİK KONTROLÜ YAPIYOR”

  PKK’nın asayiş gücü oluşturup bölgede kimlik kontrolü yaptığını gösteren fotoğrafları gösteren Yeniçeri, “PKK’lar tarafından kurulduğu belirtilen YDG-H adlı grup, Cizre’de tören düzenlemiş, askeri düzen içinde sıraya girmiş görülen PKK’lıları vatandaşların izlediği de anlaşılmıştır. Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı ve PKK bayraklarının açıldığı törende yüzleri maskeli ve tek tip kıyafetli PKK’lılar yemin edip asayiş teşkilatının diplomasını almışlar” şeklinde konuştu.

“ADAMLAR DEVLET KURUYOR BİZİM VALİ’NİN HABERİ YOK”

  Hükümetin sözde çözüm süreci ve barış adına olan biteni halktan sakladığını ve Vali’nin ortaya çıkan durumu görmezlikten geldiğini söyleyen Yeniçeri, “Adamlar orada devlet kuruyor, bizim Vali’nin haberi yok. Bölgede yaşananlar dehşet vericidir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde PKK-KCK-DTK fiilen devlet örgütlerini tamamlamış durumda” ifadelerini kullandı.

“KİMSENİN FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ’IN İMAJINI İNFAZ ETME HAKKI YOK”

  UEFA’nın Türk kulüplerine ağır cezalar verirken Avrupa’nın bazı takımları için hafifletici koşullar gerekçesi ile ceza dahi verilmemesini düşündürücü olarak gören Yeniçeri, şu ifadeleri kullandı; “Kimsenin Fenerbahçe ve Beşiktaş takımlarının imajını ve itibarını infaz etmeye hakkı yoktur. Bu cezalar futbol takımlarımız ile birlikte Türkiye’nin imajına da büyük bir darbe vurmuştur.”