Ya benimsin ya toprağın cinayeti

Balıkesir'in Gönen İlçesinde 38 yaşındaki işsiz Tuğrul D, bir kafeteryada çalışan eski sevgilisi 33 yaşındaki Hatice Kaçan ile yeniden görüşmek isteyerek dün akşam yolunu kesti. Genç kızın yeniden arkadaşlık teklifini reddetmesi üzerine çılgına dönen Doğan, "Ya benim olacaksın ya toprağın" diyerek Kaçan'ı 6 yerinden bıçaklayarak öldürdü. 

Cinayet sonrası polise teslim olan zanlı gözaltına alındı.

Gönen'de oturan ve işsiz olduğu öğrenilen Tuğrul D, bir kafeteryada çalışan Hatice Kaçan adlı genç kıza aşık oldu. Ancak Hatice Kaçan, bir süre arkadaşlık yaptığı Tuğrul Doğan'dan ayrıldı. Doğan eski sevgilisi genç kızla yeniden bir araya gelmek istedi. Ancak beklediği ilgiyi göremeyen zanlı, dün akşam saatlerinde Kaçan'ı iş çıkışı takip ederek, Hüseyin Tümer Caddesi'nde yolunu kesti.

Burada aralarında çıkan tartışmanın ardından, "Ya benim olacaksın ya toprağın" diyen Tuğrul D, yoldan geçenlerin gözleri önünde Hatice Kaçan'ı 6 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Cinayet sonrası Tuğrul D, Gönen Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu.

Olayla ilgili soruşturmaya Gönen Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı. Daha önce de öldürdüğü Hatice Kaçan'ın çalıştığı işyerinin camlarını kırdığı belirtilen Tuğrul D, ifadesinin ardından adliyeye sevkedilecek.

 


Gönen'de dün ayrıldığı erkek arkadaşı Tuğrul Doğan tarafından çalıştığı kafeteryadan çıktıktan sonra önü kesilerek bıçaklanıp öldürülen Hatice Kaçan'ın cenazesi Çarşı Camii'nde ikindide kılınan cenaze namazının ardından, Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

Hatice Kaçan'ın cenazesine ailesi akrabaları ve arkadaşları katıldı. Bu arada emniyetteki işlemlerinin ardından Gönen Adliyesi'ne çıkartılan cinayet zanlısı Tuğrul Doğan, 'Adam öldürmek' suçundan tutuklanarak cezaevine kondu. Gönen Cumhuriyet Savcılığı, cinayetle ilgili soruşturmayı çok yönlü olarak sürdürüyor.