Çek yatırımcılar İzmir'de

Çek Cumhuriyeti’nin önemli kentleri arasında yer alan Pilsen’den gelen yerel yöneticiler ve işadamlarından oluşan bir heyet İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti.

Karşılıklı ticareti geliştirmek ve işbirliği olanaklarını değerlendirmek üzere kente gelen heyette, Çek Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Vaclav Hubinger, Pilsen Bölgesi Başkanı Milan Chovanec, Yatırım ve Gayrimenkullerden Sorumlu Bölge Başkan Yardımcısı Zdenka Lišková, Pilsen Belediyesi Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Martin Zrzavecky, Pilsen Belediyesi Kültür ve Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Eva Herinková, Pilsen Belediyesi Gayrimenkul Yönetiminden Sorumlu Meclis Üyesi Helena Matoušová, Pilsen Bölgesel Ticaret Odası Başkanı Jan Michálek ve Skoda firması Genel Direktörü Josef Bernard yer aldı.

Heyete Çek Cumhuriyeti’nin İzmir Fahri Konsolosu Sabri Etem Özsoy da eşlik etti. Ziyarette teknoloji transferi ve raylı sistem yatırımları gibi alanlarda işbirliği yapılması önerileri gündeme geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İzmir’in gelişen ekonomisi ve dinamik yapısıyla yatırım olanakları açısından dünyanın cazibe merkezlerinden biri haline geldiğini belirterek, bu tür ziyaretlerin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Başkan Kocaoğlu, akşam da konukları onuruna Tarihi Asansör Restoran’da yemek verdi.