Akil İnsanlar Başbakanlık Ofisi’nde

   Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Akil İnsanlar Heyeti ile bir araya geliyor. Toplantı öncesi ofise gelen Akil İnsanlar gazetecilere açıklama yaptı. Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, “Genel fotoğrafı sunmak için buradayız. Her bölgenin farklı fotoğrafı var. İç Anadolu bölgesinde genel fotoğrafta barış destekleniyor.

  Kan dursun deniyor ve kardeşlik sürecine destekleniyor. Genel bekleyiş ise herkesin mutlu hissedeceği yeni anayasa” dedi. Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi üyesi Levent Korkut ise, “Yeni anayasa bağlamında daha fazla özgürlük isteniyor. Belirsizlikleri de var. Özellikle ‘acaba bu süreç geri döner mi?’ diye tedirginlik var. Süreç ilgili daha çok bilgilenmek sürecin içeriğinde hangi politikaların izleneceğini bilmek istiyorlar” diye konuştu.

  Korkut, Akil İnsanlar Heyeti üyesi Murat Belge’nin istifasıyla ilgili olarak da, “Ben bu süreçte akil insanları gemi kaptanı olarak görüyorum. Kaptan da gemiyi en son terk eder” dedi. Ahmet Taşgetiren ise, Murat Belge’nin istifasıyla ilgili, “Çalışmaların bittiği şu anda bu istifayı şahsen ben doğru bulmuyorum” şeklinde konuştu. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde görevli eski milletvekili Abdurrahman Kurt ise Gezi olaylarına değinerek, “PKK’nın sokaktan çekildiği dönemde bir grubun manipülesi olarak görüyorum” dedi. Kurt Cizre’de yaşanan olayla ilgili olarak da, “Bu tür olaylar zarar verici. Ancak süreç ana muhataplar tarafından sahipleniliyor” diye konuştu.