Ege’nin incisi rekor kırmaya hazırlanıyor

   Bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye’ye gelen turist sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 daha fazla olduğu bilgisini veren Tütüncüoğlu, turizm cenneti Çeşme’de turizm sezonundan umutlu olduklarını söyledi.

İlçedeki otel işletmeleri ve esnaf başta olmak üzere tüm yöre halkının yaz sezonunu iple çektiğini kaydeden Tütüncüoğlu, “Esnafımızın beklediği aylar geldi. Bu sene bir önceki yıla göre beklentilerimiz daha yüksek. Çünkü, ‘Çeşme’ markası her geçen gün daha da değer kazanıyor. Bu durumun gerçekliğini, ilçeye gelen turist ve yapılan geceleme sayısı ve ilçemizin rekora koşan emlak değer artışını kanıtlıyor” dedi.

YÜZDE 30 ARTIŞ BEKLİYORUZ

Dünyada ve ülkemizde yaşanan tatsız olaylara karşın, ilçedeki bazı işletmelerin bahar aylarından itibaren dolmaya başladığını, Mayıs ayında yüzde 80 doluluğa ulaştığını anlatan Tütüncüoğlu, 2012 yılında 1 milyon 900 bin geceleme gerçekleşen ilçede öncelikli hedefin 2 milyon barajını aşmak olduğunu kaydetti. Tütüncüoğlu, "2013 yılında ilçede gerçekleşen geceleme sayısını 2 milyon 500 bine ulaştırmayı amaçlıyoruz. Ülkede yaşanan gelişmelere rağmen bu sene bu beklentimize gerçekleşirse, 2015 yılındaki hedefimiz 5 milyon” şeklinde konuştu.

KUZEY AVRUPA VE ORTA DOĞU PAZARI

Çeşme’nin en popüler özellikleri olmasına rağmen ilçenin 3S olarak bilinen deniz, kum, güneş üçlüsünden ibaret olmadığını belirten Tütüncüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Temiz havası, yeşil dokusu termal kaynakları ve çamur banyosu gibi özellikleri ilçemizi eşsiz bir turizm cenneti olmasını sağlayan özeliklerden sadece birkaçı. Fakat ne yazık ki ilçenin termal kaynaklarının yeteri kadar kullanılmıyor. İlçedeki 65 otelin kapısına kadar termal su boruları ulaştırıldığı halde bu otellerin yarısından azı bu imkandan faydalanmayı tercih ediyor. Eğer termal kaynaklar öne çıkarılırsa bu Çeşme’ye Kuzey Avrupa ve Orta Doğu pazarında büyük avantaj sağlar. Kış aylarında sıkıntı çekilen ziyaretçi sayısı sorunu çözüme kavuşur.”

20 BİN YATAK İHTİYACI VAR

Çeşme’nin ilçeye gelen turist sayısını artırmak için öncelikli gereksinimin yatak kapasitesi olduğunu vurgulayan Tütüncüoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Dünyanın en büyük turizm firmalarıyla ilçemize düzenli olarak turist getirmeleri için görüşmeler yürütüyoruz. Fakat yaptığımız tüm görüşmeler yatak kapasitesinin azlığı nedeniyle sonuçsuz kalıyor. 30 bin kaliteli yatak talebinde bulunuyorlar ki Çeşme’nin yatak kapasitesi bunun çok altında. En az 20 bin kaliteli yatak ilavesine ihtiyacımız var. Çeşme’nin bazı bölgelerinin 21 yıldır bakanlıklarda bekleyen imar planları gelir, yatırımlar gerçekleşirse Çeşme’nin önü açılır. Çeşme daha da yükselir.”