Muharrem İnce ve Emine Tarhan'a şok

CHP'de TBMM Grubu'nu belirleyecek seçim yapılıyor. Grup Başkanvekilliği için 7 aday yarışırken ilk tur oylamada hiçbir aday gereken 68 oya ulaşamadı. Ancak partinin önde gelen isimlerinden Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin ilk 3'e giremeyip 4. sırada yer alması adeta şok etkisi yarattı.Yapılan ikinci tur oylamada Akif Hamzaçebi ve Engin Altay grup başknvekili olarak seçildi. Üçüncü isim üçüncü turda belli olacak.

KILIÇDAROĞLU DA OY KULLANDI

CHP'de milletvekilleri sandık başına gitti. CHP Grubu'nun basına kapalı yapılan toplantısında grup organları ve TBMM Başkanlık Divanı üyeleri için seçim yapılıyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da oyunu kullandı. TBMM Başkanvekilliği için Mehmet Kesimoğlu önde giderken Kesimoğlu'na en yakın oy Erdal Aksünger'e çıktı. Güldal Mumcu ve Kamer Genç beklenen oyu alamadı.

İNCE ŞOKU

Grup Başkanvekilliği seçiminin ilk turunda hiçbir aday 68 oya ulaşamadı. Mahmut Tanal seçim öncesi yarıştan çekilirken ilk turun ardından Ali Serindağ ve Atilla Kart'ın da seçimden çekildiği bildirildi. Muharrem İnce'nin ilk 3'e girememesi şaşkınlık yaratırken 2. tur oylamada ne kadar oy alacağı da merak konusu oldu.

İlk tur oylamada 3 grup başkanvekilliği için sıralama şöyle oldu:

1- Engin Altay

2- Akif Hamzaçebi

3- Özgür Özel

4- Muharrem İnce

5- Emine Ülker Tarhan

2. TURDA 2 İSİM SEÇİLDİ

Grup Başkanvekilliği seçimininin 2. turunda 70 oy alan Engin Altay ile 68 oy alan Akif Hamzaçebi grup başkenvekili olmayı başardı. İlk turda ilk 3'e giremeyen ve büyük şok yaşayan Muharrem İnce 59 oy ile bu sefer 3. olsa da 68 oya ulaşamadı. Son grup başkenvekili 3. tur oylama sonucunda belirlenecek.

Öte yandan CHP'nin TBMM Başkanlık divanındaki katip üyeleri de 76 oy alan Rıza Yalçınkaya ile 71 oy alan Muharrem ışık oldu. Seçime tek aday olarak giren TBMM İdare Amiri Malik Ecder Özdemir de yine bu göreve seçildi.

Sabah