Doğal Yaşam fotoğraf yarışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nın düzenlediği “Sizin Gözünüzden Doğal Yaşam” konulu fotoğraf yarışmasına başvuralar başladı. Doğal Yaşam Parkı’nda barınan 120’den fazla türde 1200’ü aşkın hayvanı genç nesillere tanıtmak ve fotoğrafçılığın gelişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmanın son başvuru tarihi 1 Kasım 2013 olarak belirlendi.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen “Doğal Yaşamdan Kareler” yarışmasının ardından bu yıl ikinci kez düzenlenen ve yoğun katılım beklenilen yarışmaya gönderilen fotoğraflar; doğa fotoğrafçısı ve yaban hayatı gözlemcisi Prof. Dr. Bayram Göçmen, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökhan Birinci, doğa Fotoğrafçısı ve yaban hayatı gözlemcisi Prof. Dr. Kazım Çapacı, fotoğraf sanatçısı ve İFOD kurucularından Lütfü Dağtaş, Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Film Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç. Dr. Yüksel Batur’dan oluşan “Seçici Kurul” tarafından değerlendirilecek.

Yapılan değerlendirme sonucunda yarışma birincisine dijital fotoğraf makinesi, ikincisine tablet bilgisayar, üçüncüsüne bisiklet, mansiyon almaya hak kazanana da dijital fotoğraf çerçevesi ile katılım belgesi verilecek. Katılımcıların en fazla 5 fotoğrafla katılabileceği yarışma ile ayrıntılı bilgi ve yarışma şartnamesine www.izmirdogalyasamparki.org.tr internet sitesinden ya da 327 39 00 numaralı telefondan ulaşılabilir.