''Light komutanlar, NATO Paşaları''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 23 Nisan resepsiyonuna katılacağını açıklayan komutanlar için, "Light komutanlar ve NATO paşaları" yorumunda bulundu.

İnce, bir süre önce partisine katılan Yalova’nın Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ’ı ziyaret etti. Komutanların, 2007 yılından beri ilk kez 23 Nisan resepsiyonuna katılma kararını değerlendiren İnce, "Yalova’dan light komutanlara ve NATO paşalarına selam söylüyorum. Bizim 2 tip paşamız var artık. Bir, Türk ordusunun paşaları vardı; bir de NATO paşaları var. 23 Nisan’da milli irade tutukludur. TBMM 23 Nisan 1920’de kuruldu. Ama milletin seçtiği milletvekilleri bugün Silivri’de tutukludur. Eksik milli irade vardır. Eksik demokrasi vardır. Tutuklu demokrasi vardır. Tayyip Erdoğan’ın ileri demokrasisi işte böyle bir şeydir" dedi.

İnce, sözlerine şöyle devam etti:

"Ülke gerçekten zor günlerden geçiyor. Başbakan Akil İnsanları protesto edenlere 3-5 çapulcu diyor. Evvelden teröristlere çapulcu denirdi. Şimdi teröristlerle pazarlık yapanları protesto edenlere çapulcu deniyor. Bu, memleketin geldiği noktanın bir özetidir."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazze ziyaretiyle ilgili ABD Dışişleri Bakanı’nın, "Başbakan Gazze’ye gitmemeli" sözlerine de temas eden İnce, "Bu bir danışıklı dövüştür. Buradan yine bir kahraman üretmeye çalışacaklar. Büyük ihtimalle Başbakan oraya gidecek. Sanki Amerika’yı dinlememiş gibi bir hava oluşturulmaya çalışılıyor" dedi.