Altay'ın kurtuluş savaşı

Mustafa KÖPRÜLÜ/DHA- Altay'da cumartesi günü yapılacak olağanüstü genel kurulda Başkan Ömer Hızlıok’la yarışmaya hazırlanan eski Başkan Niyazi Konuşmaz, kongreyi siyah beyazlı kulübün "Kurtuluş Savaşı" olarak gördüğünü söyledi.

Altay Sosyal Dayanışma Derneği’nde düzenlenen basın toplantısında diğer başkan adayları Mehmet Erdoğan ve Aslan Savaşan’ın yönetimde yer alacağını belirten Konuşmaz, şöyle dedi:

"Büyük sıkıntılara rağmen birleşmemiz gerektiği için elimizi taşın altına koyduk. 100'üncü yılımızda hiçbir gelirin olmadığı felaket bir ligde şampiyonluk mücadelesi vereceğiz. Uçurumun kenarındayız. Küçük bir toprak kaymasıyla amatör kümeye kadar gideriz. Son iki yılda başarısız olmuş yönetime karşı Kurtuluş Savaşı’nı kazanmalıyız."

Kongrenin, mevcut yönetim tarafından bilinçli olarak cumartesi akşamına alındığını iddia eden Konuşmaz, bu konuda şöyle konuştu:

"Bu önemli seçimin cumartesi günü yapılması handikap. Yönetim tatil, düğün gibi etkinlikler nedeniyle katılımın az olmasını hedefliyor. Ancak hiçbir Altaylı bu kritik günde tatil ya da düğüne gitmemeli. 100 yıllık bir çınar olan kulübümüz, kötü bir yönetime bırakılmamalı. Atılacak bir oyun bile önemi büyük."

Tecrübesi, futbol bilgisi ve becerisiyle şampiyonluk hedeflediğini kaydeden Konuşmaz, 2010’daki başkanlığı döneminde transfer yasağına rağmen takımı PTT'1 inci Lig’de play off oynattığını hatırlattı. "Altay’ın kurtulduğu gün kenara çekilirim" diyen Konuşmaz, şike sürecinin takipçisi olacaklarını söyledi.