Eskişehirspor'da Sağlam dönemi

 Karşılıklı olarak Ersun Yanal'la olan sözleşmesini fesheden Eskişehirspor yönetimiyle Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'ne görüşen Ertuğrul Sağlam, yöneticiler tarafından çiçeklerle karşılandı.

 Ertuğrul Sağlam, cumartesi günü yapılan kongrede seçilen yönetimle bir görüşme yaptı. Kulüp Başkanı Mesut Hoşcan, daha sonra Ertuğrul Sağlam bir basın toplantısı düzendi. Prensipte anlaşma sağlandığını, cuma günü 2 yıllık sözleşmeye güne imza atılacağını açaklayan Başkan Hoşcan, şunları söyledi:

İMZA CUMA GÜNÜ TARAFTARIN ÖNÜNDE

  "Ersun Yanal ile görüşüldü, karşılıklı fesih işlemini bitirdik. Kendisine yollarımızı ayırdık. Ben çok sağlam bir hoca bulurum diyordum. İşte böyle Ertuğrul Sağlam gibi hocamız oldu. Kendisiyle prensipte anlaştık. Cuma günü saat 19.30'da Atatürk Stadyumu'nda taraftarımızın önünde resmi imza törenini gerçekleştireceğiz." Ertuğrul sağlam ise Bursaspor ile ayrıldıktan sonra kendisine birçok kulüpten teklif geldiğini, Eskişehirspor'un teklifinin kendisini heyecanlandırdığını ifade ederken şöyle konuştu:

  "Eskişehirspor gibi futbol kültürüne sahip, şehri ve taraftarı futbola tutkuyla bağlı, kendine has bir futbol kültürü olan, geçmişine baktığınız zaman Türk futboluna damga vermiş, Türk futbolunda çok önemli başarılara imza atmış böyle köklü bir camiada görev yapacak olmamın heyecanını yaşıyorum. Eskişehirspor'un başarısı için bütün enerjimizi ve tecrübemizi ortaya koyacağız. İnşallah çok güzel günleri, çok büyük mutlulukları, başarıları hep birlikte yaşayacağımızı ümit ediyorum."