Suriyeli muhalifler İzmir'de toplandı

   Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Başkanı George Sabra, İzmir’deki Suriyeli mültecilerle İzmir’de Suriye Gençlik Topluluğu'nun düzenlediği toplantıda bir araya geldi. Sabra, toplantıda vatandaşlarına ayrı din ve mezheplerden olmalarına rağmen İzmir’de özgür Suriye için toplandıkları söyledi.

  İzmir Fuar Golf Restaurant’ta Suriyeli mültecilerle bir araya gelen SUK Başkanı George Sabra, “Vatandaşlarım, ülkemiz düşmandan kurtulup özgür olarak geri döneceğiz” dedi. Sabra, toplantıya katılan Suriyelilere ‘Bu gençler geleceğin ve özgürlüğümüzün simgesidir’ diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Ayrı din ve mezheplerden olmamıza rağmen burada özgür Suriye için toplandık. Bu toplulukla yeni Suriye’yi kuracağız. Vatandaşların eşit olduğu ve ayrımcılık olmayan bir Suriye istiyoruz.

  Bu günlerde Suriyelilerin olduğu her yerde sağlık ve eğitim sıkıntısı var. Etrafımızda çok arkadaş var ama açık olalım bize en yakın arkadaş kendimizdir. Biz kendi sorunlarımızı halledemiyorsak başka kimse halledemez. İzmir’deki çocuklarımız sağlıksız ve okulsuz kalmayacaklar, fakat bunun için beraber çalışmamız lazım.” Toplantıda ayrıca, Kuzey Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ni temsil eden bayrakların asılması dikkat çekti.