4 öğün dondurma yiyen kedi

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, 15 yaşındaki Cemil Karcı, 40 dereceye ulaşan hava sıcaklığında bunalan 'Kirli' adlı kedisine günde 4 öğün dondurma yediriyor.

Fethiye'nin Menteşeoğlu Mahallesi'nde oturan lise öğrencisi Cemil Karcı, 6 ay önce sokakta bulduğu yeni doğmuş kediyi evine aldı. Kediye, 'Kirli' adını veren Karcı, ablası 18 yaşındaki Aysun Karcı ile birlikte hayvanın bakımını üstlendi. Geçen ay evde dondurma yiyen Aysun Karcı, iştahla kendisini izleyen kediye külahı uzatınca, sıcaktan bunalan kedinin dondurma yediğini gördü. Büyük şaşkınlık yaşayan Karcı ve kardeşi, kediye her gün dondurma almaya başladı. Hava sıcaklığının 40 derece ölçüldüğü ilçede serinlemek için günde 4 öğün dondurma yiyen kedi, mahalledeki çocukların da maskotu oldu. Çocuklar, yemek için aldıkları dondurmaları 'Kirli' ile paylaşıyor.

SÜTLÜ DONDURMA SEVİYOR

Kediyi henüz yeni doğmuşken sokakta bulduklarını aktaran Cemil Karcı, en sevdiği yiyeceğin dondurma olduğunu anlattı. Kirli'nin her öğünden sonra dondurma istediğini belirten Karcı, kakao ve çilekli gibi çeşitleri de yediğini, ancak en çok vanilyalı dondurmayı sevdiğini söyledi.

'DONDURMA YETİŞTİREMİYORUZ'

Dondurmasını sürekli kediyle paylaşmak zorunda kaldığını anlatan Cemil Karcı'nın kuzeni 6 yaşındaki Gizem Karcı ise “Bazen dondurma alıp buraya geliyorum. Kedi ellimdeki dondurmaya uzanmaya çalışıyor. Ben de dayanamayıp dondurmayı ona veriyorum. Kirli'ye artık dondurma yetiştiremiyoruz. Aldığımız dondurmaların neredeyse hepsini o yiyor. Dondurmadan başka yiyecek aramıyor" dedi.

'KAKAOLU DONDURMA ZEHİRLEYEBİLİR'

Kedilerin dondurma yemesinde doğrudan bir sakınca olmadığı belirten En'pati Veteriner Kliniği'nden veteriner hekim Enver Aykırı, soğuk yiyeceklerin fazla tüketilmesinin insanlara olduğu gibi hayvanlara belli zararlarının olabileceğine dikkat çekti. Aşırı şekerli yiyeceklerin kedilerde görme bozukluklarına yol açabileceğini aktaran Aykırı, ayrıca sürekli dondurma verildiği takdirde kedide, obezite ve diş problemlerinin yanı sıra beslenme bozuklukları görülebileceğini söyledi.

Özellikle kakao içeren çikolatalı dondurma türünden uzak durulması gerektiğini sözlerine ekleyen Aykırı, çikolatalı dondurmayı aşırı miktarda tüketen kedinin alkaloidler nedeniyle zehirlenmelere maruz kalabileceğini kaydetti.