İzmir Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu

Eğitim ve öğrenim hayatlarını başarı ile tamamlayan ve mesleki kariyerlerine bir adım daha yaklaşan 332 İzmir Üniversitesi öğrencisi mezuniyet coşkusu yaşadı.

İzmir Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı mezuniyet töreni, Kaya Termal&Convention’da yapıldı. Fen Edebiyat Fakültesi’nde Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği ve Matematik-Bilgisayar bölümleri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde İşletme bölümü, Sağlık Yüksekokulu’nda Hemşirelik bölümü ve Meslek Yüksekokulu’nda Çocuk Gelişimi bölümünün ilk mezunlarını verdiği törende mezunlar heyecanlarını aileleri ile paylaştı.

Tören, Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı ve Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Selim Doğanata, Vali Yardımcısı Zülkif Dağlı, Yargıtay 15. Ceza Dairesi Üyesi Güler Dursun, rektör yardımcıları, akademisyenler ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleşti.

Hayalleriniz büyük olsun

Mezunlar adına Lisans Birincisi Burcu Barış’ın konuşma yaptığı törende söz alan Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata, sözlerine İzmir Üniversitesi kurucusu Necdet Doğanata’yı anarak başladı. İnsanların, geride bıraktıkları güzel eserler ile ölümsüzleştiklerini hatırlatan Ali Rıza Doğanata,

“Onun prensipleri ve hayat anlayışı bizlere rehber olmaya devam edecek. Onun sarsılmaz inancı, yorulmak bilmeyen azmi, öğrenme ve paylaşma hırsı, ülke ve millet sevgisi, milli ve manevi değerlere saygısı, demokrasi ve hoşgörü anlayışı İzmir Üniversitesi’ ne yol gösterecektir” dedi.

İzmir Üniversitesi’nin 5 yıl içinde saygın bir marka olarak kendini vakıf üniversiteleri arasında kabul gördüğünü belirten Doğanata, mezunlara seslendi ve “Millet olarak farklılıklarımızı bir zaaf değil zenginlik olarak görür, çağın gereklerine uygun her türlü araçla çalışmaya devam edersek inşallah ülkemiz Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesinin de ötesine daha yakın olacaktır. Kurucumuzun dediği gibi; Hayalleriniz büyük olsun, büyük hayalleri olanlar o hedeflere ulaşmak için daha çok çalışırlar” diyerek sözlerine son verdi.

İzmir Üniversitesi’ni yarınlara siz taşıyacaksınız

Mütevelli Heyet Başkanı’nın ardından söz alan Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, İzmir Üniversitesi’nin başarılar ile dolu bir yılı daha geride bıraktığını söyledi. Üniversite olarak iş dünyası ile kurulan işbirliklerinin kısa zamanda tüm mezunlarına mesleki olanaklar sağlayacağına inandığını belirten Rektör Erciyeş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sizin elleriniz şifa dağıtacak, adaleti arayanlar sizin ışığınızı takip edecek, iş dünyası sizin girişimlerinizle şekillenecek ve ülkemizi yönetecek olan yine sizlersiniz. Bu nedenle, üniversitemizi ulusal ve uluslararası alanda tanıtacak olan da sizlersiniz. Sizler, hem mesleki hem de sosyal başarılarınızla üniversitemizi bulunduğunuz her ortamda temsil edeceksiniz. Başarılarınız, başarılarımız olarak İzmir Üniversitesi’ni yarınlara taşıyacak." 

Kepler havaya!

Fen Edebiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi ile Sağlık Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören 332 öğrencinin mezuniyet belgelerini aldıkları tören sonunda kep fırlatan öğrenciler, mutluluklarını aileleri ile paylaştı.