Yılın Basın Fotoğrafları ödül töreni

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından Sheraton Otel’de düzenlenen ’Yılın Basın Fotoğrafları 2012 Ödül Töreni’ Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Arınç, tören öncesi yaptığı konuşmada, muhabirlerin meslekten kaynaklı pek çok sıkıntısı olduğuna işaret ederek, "Bunlardan birisi de 2008 yılında Sosyal Güvenlik Kanunu çıkarken kaldırılan yıpranma tazminatı denilen konuydu" dedi.

Meclis’te sağlanan mutabakatla yıpranma hakkının iade edildiğini hatırlatan Arınç, bu hakkın önemli olduğunu ve çok büyük ölçüde talepleri karşıladığını ifade etti. Gazetecilerin mesleki faaliyetlerinden kaynaklanan başka sorunlarının da olduğuna dikkati çeken Arınç, bu sorunların bir kısmının işverenlere ait olduğunu ve bir kısmının da çalışan gazetecilerin kendileriyle ilgili olduğunu dile getirdi. Arınç, "Sendikalaşma, gazetecilerin öncelikle büyük bir cesaretle yapacakları şey. Bu cesaretin var olduğunu görüyorum. Patronlarınızla anlaşabildiğiniz ölçüde sendikalaşmak mümkün olabilecek. Biz sendikalaşma yönündeki çabaları her zaman destekliyoruz ve takdirle karşılıyoruz. Ancak, gazetecilerin çalışma güvencesinin olmayışı, düşük ücretlerle çalıştırılıyor olmaları, aylarca maaşlarından ve sosyal haklarından mahrum olmaları özellikle o gazeteleri çıkaran ve her biri de toplumda çok iyi bilinen kişilerle ilgili bir konu" şeklinde konuştu. Maliye Bakanı Şimşek ise, fotoğrafa büyük ilgisinin olduğunu belirterek, "Zaman zaman toplantılarda fotoğraflarımız çekilirken hakikaten fotoğraf çeken arkadaşlara imreniyorum" dedi.

YILIN BASIN FOTOĞRAFI

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Yılın Basın Fotoğrafları 2012 jürisinin, 3 bin 567 fotoğraf arasında yaptığı değerlendirmenin ardından Milliyet Gazetesi’nden Bünyamin Aygün’ün ’Halep’de Muhaliflerin Karakol Baskını’ karesi ’Yılın Basın Fotoğrafı’ olarak seçildi. Başbakan Yardımcısı Arınç, Maliye Bakanı Şimşek ve MHP Grup Başkanvekili Vural, ödül alan gazetecilere ödüllerini verdikten sonra fotoğraf çekti.